Съвременните архитектурни пространства отделени за баня в дома имат сериозния потенциал да се превърнат в помещения, които съчетават стил и оригиналност.  Ако можем да си представим дома като сбор от помещения – всяко едно със своя степен на лукс – банята е това помещение, което заслужава да бъде изпълнено с най-много  екстри.

 

Какво имаме предвид с императивното заглавие – модерната баня е луксозна баня? Това значи, че въпреки всички познати неща, които трябва да закупите, за да обзаведете новата си баня, ще трябва да добавите още една щипка лукс, която да изведе помещението в нови естетически и функционални измерения.

 

В модерната баня трябва да се чувствате добре

В модерната баня трябва да се чувствате добре, да можете да се откъснете от ежедневието достатъчно дълго време, че да си починете и релаксирате. Това няма как да се случи ако имате стари течащи кранчета в банята, липса на адекватна светлина за помещението, стара и неудобна вана.  Напротив, трябва ви точно обратното – нови смесители в банята, по възможност водоспестяващи, с красива финитура и дизайнерска форма; повече светлина, по възможност естествена; по възможност хидромасажна вана и още и още.

 

Светлината

Едно от най-актуалните решения за банята днес е свързано с осигуряването на повече естествена светлина. Затова днес може да се видят много повече проекти за бани, в които прозорците са почти равни по размери на стените. Естествената светлина помага на тялото да не превключва на друг режим когато влезете в помещението, което е от съществено значение за запазване на настроение и бодрост. Заедно със светлината в помещението навлизат и множество декоративни елементи вдъхновени от природата.

 

Пространството

Модерната баня компенсира пространството и позволява складиране на много повече тоалетни принадлежности, специалните кърпи и хавлии, и изобщо всички необходими   предмети годни за съхранение. Това става благодарение на оригинални колекции мебели за баня, които са както естетически добре завършени, така и са супер функционални по предназначение. Те дават така необходимото скрито пространство е помещението, което е от голяма необходимост за по-големи семейства. Това е лукс в изцяло практични измерения.

 

Спа

Същинската луксозна част в модерната баня са възможностите за СПА процедури, които идват както от модерни хидромасажни вани или хидромасажни душ кабини, но и от отворените възможности за арома терапия, за хромо терапия (терапия със цветове) и за миксиране на страхотни мазила, био шампоани и сапуни, които осигуряват така желаното здравословно въздействие следствие на къпането.

 

Всички тези изброени фактори са само част от голямата промяна и разбиране за банята, което се случи постепенно през новото хилядолетие. Интернет отключи възможности пред хората, така че да са по-информирани за решения, но и за възможността бързо и лесно да пазаруват онлайн, най-добрите съвременни приспособления и уреди за банята.