Омега 3 мастни киселини и какво трябва да знаем за тях?

Положителната новина е, че обществото ни става все по-информирано за значението на добавките и по-специално за включването на допълнителен прием на хранителни добавки богати на Омега 3 есенциални мастни киселини в дневния хранителен режим.

Все още обаче има хора, които си задават въпроса до колко полезни са добавките, които се предлагат в специализирани магазини като Alimento.BG.

За да повдигнем завесата, ще се опитаме да ви разкажем накратко за ползите от редовния прием на хранителни добавки, богати на Омега киселини.

Започваме оттам, че след проведени изследвания учените потвърдиха, че между недостатъчния прием на Омега – 3 мастни киселини и заболявания като хипертония, артрит, диабет, болестта на Алцхаймер, заболявания на сърдечно-съдовата система има пряка връзка.

Ето защо, приемът на добавки, които са богати на тези ненаситени киселини се считат за необходими за човешкото здраве.

omega-3

Какво е важно да се знае за есенциалните мастни киселини?

Задавали ли сте си въпроса каква е разликата между нормалното съдържание на мазнини и Омега 3? Всъщност разликата е, че докато тялото ви може да синтезира напълно само обикновени мазнини, за да си набави основните есенциални мазнини трябва да ги усвои от храната или от добавки.

Вариантите да си набавите тези мастни киселини както споменахме са два, като единия вариант е с храната. Омега 3 в големи количества се съдържа в рапичното масло, лененото масло, орехите, яйцата, морската трева, тиквените семки и разбира се във всички мазни риби.

Другият вариант е да приемат хранителни добавки богати на Омега киселини, като по този начин можете много по-лесно да контролирате приема и да сте спокойни, че осигурявате на организма си необходимите му дневни дози от Омега 3 или 6 мастни киселини.

Малко по-късно ще поговорим за това как да откриете подходящия магазин за добавки и как да изберете възможно най-добрите продукти богати на Омега киселини, но сега да видим за каква профилактика и лечение на какви заболявания могат да са ви от помощ добавките, съдържащи Омега 3 мастни киселини.

Сърдечно-съдови заболявания

След определена възраст голяма част от хората имат повишени нива на холестерол, което е предпоставка за появата на проблеми със сърцето и кръвоносните съдове. За да предотвратите тези проблеми, специалистите препоръчват да се насочите към приемане на капсули рибено масло с високо съдържание на Омега 3, за да можете да осигурите по-висока степен на защита на кръвоносните съдове и сърцето и да повишите добрия си холестерол.

Депресия, нарушения на паметта

Според наскоро проведени проучвания е установено, че редовния прием на рибено или ленено масло може да предотврати или излекува депресия. Изследователите са установили, че хората с по-високи нива на Омега 3 са по-уравновесени, спокойни и в добро настроение. Според същото проучване хора в напреднала възраст с нарушения на паметта, след прием на хранителни добавки богати на есенциални мазнини се наблюдава подобрение на умствената дейност.

Остеопороза

С напредването на възрастта, здравината на костната маса се нарушава и това често води до появата на остеопороза (особено при жените). Приемът на добавки с Омега 3 и Омега 6 мастни киселини може да възстанови здравината на костите и да ви предпази от това заболяване – https://goo.gl/zmM8YI.

Менопауза

Омега 3 мастните киселини са от голяма полза за жените и по време на менопаузата, тъй като действат като хормони, които стабилизират и премахват промяната на настроенията и помагат да се понесат по-леко ужасните „топли вълни”, които жените изпитват по време на менопаузата. Две проучвания, проведени през 2005 година от италиански учени са докладвали за значително намаляване честотата на горещите вълни при жени, които приемат редовно добавки, богати на Омега 3.

Защо да приемаме хранителни добавки?

За да получите достатъчни количества Омега киселини трябва да се храните с повече продукти, които са богати на есенциални мастни киселини. За съжаление обаче живеем в свят, в който няма как да сте сигурни колко чиста е храната, която консумирате и съответно няма как да сте сигурни, че си набавяте с консумацията и точно това количество Омега киселини, от което организма ви има нужда.

При извличането и производството на хранителните добавки богати на Омега 3 суровината преминава през редица методи на пречистване и отстраняване на всички вредни и токсични вещества, което ви гарантира един напълно пречистен и безопасен за здравето продукт.

Ето защо хранителните добавки са по-доброто решение, ако решите да се погрижите за здравето си, докато е време.

От къде да закупите висококачествени добавки, богати на Омега 3?

Магазините, които предлагат подобни продукти са много, но ние ви препоръчваме да разгледате добавките богати на Омега 3 и натуралните продукти, които предлагат от Alimento.

Препоръчваме точно този магазин, защото:

  • Добавките и натуралните продукти, които предлага са от водещи производители на хранителни добавки като Barlean’s, Naturall, Pristine и качеството на продуктите е гарантирано;
  • Можете да откриете освен голямо разнообразие от добавки и много съвети, полезни статии и новини, които да ви бъдат от помощ, ако не сте сигурни дали избраната добавка ще е от полза за вас;
  • Можете да си осигурите добавките и натуралните продукти, без да ви се налага да излизате от дома си.