Какъв материал е най-подходящ за бебешко легло

Какъв материал е най-подходящ за бебешко легло

И така какъв материал е най-подходящ за бебешко легло? В днешно време рамките за легло се изработват от голямо разнообразие от материали, от MDF до масивно дърво, модерен метал и дори пластмаса. Всеки материал предлага нещо различно, от по-голяма трайност до уникален дизайн. Но децата се нуждаят от мебели, които ще издържат изпитанието на времето. Частите трябва да се почистват лесно и да издържат на интензивна употреба. Естественото дърво е най-добрият вариант. Това е най-препоръчителният материал за изработване на детски мебели. Ето основните му предимства.

Естествено дърво – здравина, издръжливост и екологичност. Важно! Бихме искали да ви обърнем внимание, че всички детски мебели подлежат на задължителна сертификация, изработени са от безопасни материали и отговарят на всички стандарти за качество. Какви са леглата за деца? Разгледайте всички модели, за да видите дали можете да намерите такъв, който да отговаря на вашите обстоятелства и бюджет, преди да решите да направите поръчка. Пазара разполага с десетки красиви бебешки легла, всяко от които предлага комфорт и безопасност на бебето в момента в живота му, когато то се нуждае най-много от него.

Детски легла под формата на къща, кола или други са нещо ново на пазара.  Идеите на производителите на детски мебели понякога изненадват възрастните и радват децата. Ако хлапето обича ярки нестандартни неща, тогава определено ще му хареса един вид спалня. Освен това можете да закупите балдахин с ярки цветове, който само ще добави наслада и положителни емоции. Той ще се чувства в безопасност, защото тук можете да се скриете от любопитни очи. Леглото ще стане не само място за спане, но и зона за игра, която може да увеличи полезната площ на детска стая.

Детски легла под формата на кола

Леглата за коли са доста популярни, защото ви позволяват да създадете единно пространство за игри в детската стая. Често им се предлага фар или осветление отдолу, които могат да се използват като нощна лампа. Затова тези модели се справят отлично с детския страх от ново легло, развиват въображението на децата и ги забавляват.

Тавански легла от 3 години Често ги бъркат с двуетажни легла, но те са два различни вида. Леглото-таванско помещение е модел със спално място на горния етаж и свободно пространство под него, което може да се използва за други цели. Идеален за малки детски стаи, тъй като спестява полезно пространство. Можете да комбинирате леглото с друга мебел, като бюро или допълнителен шкаф за съхранение, в същата зона. Важно! Препоръчителната височина на леглото за най-малката не трябва да надвишава 1 м. От 6-годишна възраст може да се използва модел със стандартна височина 1,5 м.

Двуетажно легло

На първо място, това трябва да бъде безопасен, удобен и подходящ за възрастта модел. Цената обаче има значение за мнозина, когато става въпрос за покупка, и е важно да се разбере, че някои естествено ще струват повече от други. Леглата от масивно дърво са по-скъпи, но имат дълъг живот. Ако обаче търсите краткосрочен модел, тогава скъпият артикул може да не е най-разумната инвестиция. И второ, най-важният нюанс е правилният матрак.

Източник: Мебелен магазин Motti