Пазарът за обзавеждане за баня е огромен и разнообразен.

Всеки, който се е сблъсквал с предизвикателството да подбира мебели за баня знае за какво говорим. Абсолютно вярно е твърдението, че колкото повече опции има за избиране, толкова по-труден става изборът. Много вероятно е да привършите вашата мисия с плочки на цветя, мивка във винтидж стил и огромен шкаф с етажерки, който заема 60% от мястото в помещението. За да не стават такива грешки решихме да публикуваме няколко насочващи съвети, как да си планираме обзавеждането за баня.

Мебелите за баня са основната част от всяка една баня, като такава, те трябва да бъдат съобразени с две неща – да издържат на времето, както и да бъдат функционално насочени. Какво значи това, ли? Ами, да вършат работа дълго време, а не да ги сменяте на 6 месеца, защото са се счупили или амортизирали. Спор няма, че тези мебели са подложени на огромно износване, защото всеки ден трябва да понасят облаци от пара и водни пръски. Така че, независимо дали само реновирате вашата баня или обзавеждате нова, трябва да подберете такива мебели за баня от Forma-vita.bg, които да издържат на износване по-дълго време. В противен случай, ще изхабите излишно време и средства.

Мебели за баня

Повечето хора, които вече са минавали трънливият път да подбират обзавеждане за баня, признават че са се доверили на марки, които са от големи производители.

Процентът на хората, които избират мебели за баня от кварталният магазин, е доста нисък. Определено наложените марки на пазара, са все известни имена, които имат силна реклама и пазарно присъствие.

За да постигнете максимален ефект за оптимално време, трябва да изготвим списък с това какво точно ще ни трябва. Нашият съвет е да бъдете откровени към себе си и да не се изхвърляте с изисквания. Ако досега не сте имали нужда от 10 реда етажерка, най-вероятно и в новата баня няма да имате. Помислете си също така, кои от нещата ги използвате най-често и трябва да имате бърз и лесен достъп до тях – това би трябвало да са нещата, които ще стоят извън шкафовете. А онези, които използвате по-рядко, спокойно можете да сложите на етажерките в шкафа за баня. Шкафът за баня може да е вграден или пък не, освен това може да е част от плота на мивката или пък да стои отделно. Тук, всичко зависи от това, колко празно пространство имате за запълване.

Ако се спрете на вградени мебели за баня, можете да очаквате, че всяко неизползваемо кътче ще бъде оползотворено пълноценно.

Вградените шкафове могат да използват мястото под мивката и да скрият тръбите, могат освен това да запълнят и мястото между мивката и тоалетната. Тези варианти са изключително подходящи, ако банята ви е много малка, но искате да има цялото необходимо обзавеждане. Отделни варианти са разни кошчета, закачени за стените, или пък чекмеджета, които се издърпват. Така се спестява място и всички предмети в банята са положени на удобно за достигане място.

Ако банята ви е голяма, няма никакъв проблем да сложите и горен ред шкафове. Можете да добавите някоя ваза с изкуствени цветя, които да придадат чар на помещението.

Като цяло, освен качеството на самото обзавеждане за баня, трябва да се съобразите и с вашият бюджет. Принципът е следният – мебелите за баня, които се вграждат са на по-висока цена от тези, които просто се поставят.

Допълнителен съвет е, ако искате да увеличите пространството визуално да заложите на огледалата – огледалните шкафове, врати. Не се страхувайте да пробвате и с огледален таван, въпреки че той е доста по-труден за поддръжка, но определено има нещо разчупено в идеята.

Когато пресмятате пространството, не мислете само за това, което ще напълните с обзавеждане за баня, помислете и за това, което остава празно. Важно е да обзаведете така, че да ви е удобно и да имате място да се движите свободно без да се блъскате в отделни части от мебелите.