Без светлина не можем да живеем, това е ясен и неоспорим факт. През историята сме минали през много и различни осветителни тела, за да стигнем до разнообразието, което имаме днес. В 21 век можем с един клик да разгледаме и да поръчаме всякакви видове лампи, абажури, полилеи, висящи лампи или пък LED осветление,  и да ни ги донесат навсякъде и в София, и във Варна и в Бургас.

Най-подходящите осветителни тела за трапезарията и дневната.

Осветете 4-те ъгъла с лампи и насочете поне една от тях към произведение на изкуството. Използвайте настолни лампи и такива на високи поставки, наместете някои да сочат нагоре, други надолу. Ако имате обособено кътче за четене или за работа задължително му сложете настолна лампа. Трапезария, чийто център е кухненска маса се осветява много лесно. За да придадете изтънченост сложете една централна, закачена за тавана, висяща лампа или полилей, но ограничете мощността ѝ до 100 вата. Ако ви трябва допълнително осветление, наваксайте го с недиректна светлина и настолни лампи. Така ще имате уютна обстановка, която да не напряга очите и да ви помага да релаксирате. Допълнително можете да сложите стенни лампи, аплици или пък да осветите някой стъклен шкаф с LED лента. Последното е много удачно, ако имате красива колекция с чаши, чинии или бутилки.

Най-подходящите осветителни тела в кухнята и спалнята.

В кухнята осветлението трябва да е фокусирано върху целта. Ако готвите много и планирате да прекарвате часове на кухненският плот, можете да вмъкнете LED лента, зад горен ред шкафове, така че тя да осветява надолу. По този начин ще имате едно таргетирано осветление точно там където ви трябва. В комбинация с това, можете да сложите и едно централно главно осветление, което да виси от тавана. Естествено, не е нужно да е особено силно, даже може да го снабдите с регулатор за силата на светлината. Такива осветителни тела можете да намерите и онлайн без значение дали се намирате в Бургас, София или Варна, това е огромното преимущество на интернет магазините. На Ultralight.bg може да научите повече за осветителни тела в София, Варна, Бургас и др.

Спалнята е онази стая, където търсим изолация и уют на едно място. Тук темата за осветлението е много деликатна, защото всеки има различни предпочитания. Някой хора наблягат на тъмнина, толкова че слагат тъмни, плътни завеси и практически никога не светват лампите. Други гледат телевизия в леглото и се снабдяват само с една нощна лампа, а трети обожават пищността и разточителството и залагат на 20кг полилей, който да им виси над леглото. Всъщност идеята за нощна лампа е задължителна част от нашите съвети, но внимавайте дори и да сложите аплик, светлината му не трябва да е насочена директно към вас. Ако сте решили да окачите спотове или пендели също не насочвайте светлината към леглото, по-добра посока ще е примерно към гардероба.

Осветлението в банята.

осветление за баня

Жестоко пренебрегвано, осветлението в банята всъщност е от съществено значение. Банята е помещението, където релаксираме и рестартираме денят отново и ако светлината вътре ни напряга прекалено много, може изобщо да не излезем от нея отпочинали. Най-доброто решение е да сложите аплици или правоъгълни спотове от двете страни на огледалото, както и вградени лунички на тавана. Така хем ще имате една основна светлина, хем ще имате и директна върху лицето ви, когато се гримирате пред огледалото. Стилното обзавеждане за баня придава на дома завършен вид.

За коридорите са особено подходящи редица спотове, които да ви предоставят достатъчно светлина, докато се обличате. Много често в домовете има и огледала в коридорите, за там също е подходящо странично осветление, което да е ви помогне да се огледате преди да излезете. Макар и признак на суетност, осветителните тела, които подчертават външният вид са предпочитани от дамите и в София и във Варна и изобщо в цял свят. Светлината е необходимост, която не се е променила от древността до днес и хората създаваме все по-нискоразходни и по-ефективни начини да я задоволяваме.