Трудно ли е да изберем идеалния топ матрак

Трудно ли е да изберем идеалния топ матрак


Пълноценният сън е много важен. Въпреки този общоизвестен факт, голям процент хора не успяват да се наспят и да отпочинат както трябва. Ако това важи и за нас, е добре да помислим за подобрения, които да внесем. Често избягваме покупката на нов матрак от парична гледна точка. Чудесно бюджетно решение обаче може да се окаже топ матракът. Той може да бъде от няколко слоя, което допълнително ще подобри качеството на съня.


Изборът му никак не е сложен, ако сме запознати с факторите, за които трябва да внимаваме.
В тази статия ще изброим най-съществените от тях. Ето кои са те:

Ниво на комфорт


При този показател всичко опира до лични предпочитания, именно заради това започваме списъка с него. Трябва да съобразите дали вие ще сте единственият, който ще спи на топ матракът или ви предстои да го споделяте с друг човек. Това не е маловажно, поради причината, че половинката ви може да се чувства комфортно на различен модел.


Латекс, мемори пяна, пух – изборът е разнообразен. Преди де вземете което и да е, най-добре ги изпробвайте лично. Онези, които спят леко, може да се поинтересуват от топ матраци, които намаляват усещанията за чужди движения. Така покоят на съня ви няма да се нарушава от въртенето на вашия партньор.


Ако страдате от болки в гърба, кръста, краката или ръцете, заложете на модел, предоставящ повече опора. Латексът е първенец по този показател.

Ниво на плътност


Плътността е от ключово значение за комфорта, а оттам и за пълноценният сън. В това отношение най-добрите на пазара са топ матраците от латекс и мемори пяна. Разбира се, ако имате специфични предпочитания може да ги обсъдите с консултантите в магазините.

Ниво на дебелина


Длъжни сме да уточним, че дебелината може да варира от 5 до цели 20см. Изборът в този случай зависи изцяло от причината, поради която се нуждаете от топ матрак. Материалите, които изпъкват като фаворити са същите като тези от горния параграф.

Цена


Последна, но не и по важност, споменаваме именно цената. Не залагайте на максимата, че най-скъпото, е най-качествено. На първо място се информирайте какъв топ матрак ще гарантира подобряване на вашия сън. Най-малко ще ви струват моделите от обикновена пяна, полиестер или памук, а най-много – тези от латекс.