Много хора нямат проблеми просто да си представят как да изглежда новата им баня и просто се заемат с проекта. Други обаче се затрудняват с детайлите и вместо да се вайкат какво ли ще се случи, ето 5 въпроса на които да си отговорят сами преди да започнат с пазаруването и наемането на майстори.

 

Колко от помещението ще бъде обновено?

Може да имате голяма баня и която да ремонтирате частично, но ако се наложи да ремонтирате цялостно помещение, то тогава ще трябва да се подготвите за по-сериозни финансови разходи. От друга страна ако банята ви е по-малка, ще трябва много добре да се съобразите с промените, които ще правите. Целта на този етап е да предотвратите неразумно харчене на пари.

 

Колко ново пространство за складиране ще си позволите?

Новата баня както и старата има своето място за складиране на тоалетни аксесоари и принадлежности, за хавлии и кърпи, за всичко друго, което сте предвидили, че мястото му ще е в банята. В този смисъл ако не сте били доволни от предишните възможности на банята, сега е време да прецените дали едни нови мебели за баня и допълнителни лавици или етажерки няма да разрешат старите проблеми.

 

Вана, душ-кабина, или и от двете?

Изкушението е голямо човек да има вана в банята си, особено заради удобствата на този вид къпане. Има обаче семейства, чийто стил на живот не им позволява да внедряват вана в банята си и разчитат повече на душ пространството. Което и да надделее при избора, време е да помислите за по-добри уреди от преди. Изберете   душ принадлежности с повече функции, каскадни струи, или направо качете категорията с хидромасажни душ панели или хидромасажна вана. Ремонтът има съществен смисъл ако ви носи нови придобивки в банята, които качествено да променят живота ви и начина на използване на банята.

 

Имам ли нужда от екстра обезопасяване?

Ако преди приоритетите не са били да се  мисли за безопасност в банята, то днес е наложително. Статистиката показва, че най-много домашни инциденти се случват точно в банята и никой не е защитен от това. Затова е добре да имате този път предвиден бюджет и за допълнителни приспособления, за столче или пейка при душа, за предпазен парапет и т.н. Изберете плочки или настилка, която има добри показатели срещи хлъзгане и други такива, важни малки подробности.

 

Кои  уреди, мебели и аксесоари ще са най-важни за мен в новата баня?

На базата на отговора на този въпрос, направете бюджета за предстоящия ремонт. Това ще ви даде сигурност, че много добре знаете какво правите.  Не правете компромиси, защото парите ви са важни и с това, с което разполагате трябва да постигнете най-добрата промяна.