За съвременния човек банята се превърна в малкия храм в дома. Това не е само място за къпане или за тоалетна, но и за персонална грижа във всички посоки. Така че когато утре започнете с проекта за новата си баня вземете под внимание тези 8 топ тенденции за обзавеждане за баня, които са супер актуални през новата 2018 година. 

 

Банята става ефикасна и относително малка

 Разточителството на пространство не отива на модерното домакинство. Затова банята днес оползотворява всеки сантиметър от позволеното помещение. Тоалетните чинии и биде, мивките, мебелите за баня също се проектират във възможни по-малки, но добре преценени размери, което по никакъв начин не лишава банята от функционалност, напротив.

 

Оборудването е високотехнологично

 Тоалетните и биде, смесители и умивалници, хидромасажни вани, термостатни технологии – всичко тези уреди за баня вече имат своята хай-тек технология, защото е от изключително значение в модерния свят да се пести водата, да се управлява банята дистанционно, да има системи за сигурност и т.н. Тази нова категория високотехнологични системи внедрена в смесители, уреди и санитарен фаянс е безпрецедентната промяна в съвременна баня.

 

Винтидж дизайна преживява своето възраждане

 Като контраст на високите технологии дизайнерите се обръщат назад, за да видят какво от дизайна на първите колекции смесители, настилки и облицовки е приложимо днес, и какво може да е от интерес за потребителите. През 2018 г. такъв интерес предизвикват златистите и бронзовите финитури.

 

Допълнително осветление над шкафа с умивалника и огледалото

 Тази част в банята става все по-светла, заради необходимото удобство на домакинствата. Изборът е измежду огледала с LED светлина, но и със специални красиви лампи точно за тази цел.

 

Плочки в неутрални цветове и цветове близки до кожата

 Това е тренд, който не присъства официално, но е по-скоро нещо като неписана тенденция в модерното обзавеждане. Хората смекчават цвета в банята, за сметка на чистото изживяване от страхотните модерни душ-пространства. През 2018 ще има много от това.

 

Уникални плочки за баня

 Какво може да значи това на фона на хилядите модели, които човек може да прегледа за ден в онлайн магазин за плочки за баня?  Това значи, че модерните технологии не само че изработват уникални модели като цвят и декорация, но и като форми за плочките. 2018 година ще се развие много в тази посока.

 

Смели акценти за различните зони

 Потребителите се уморяват от еднообразието, а това се отразява в избора им за дизайн на плочките. Затова през тази година ще има много решения специални за душ пространството, за стената до ваната, за мястото около умивалника и т.н.       

 

Подово отопление в банята

 Това може би не е тренд, който да бъда много популярен в България, но със сигурност  ще намира голямо приложение през 2018, поне що се отнася до мненията на експертите в обзавеждането за баня.