Ако сте запознати с онлайн залаганията, то почти сигурно знаете, че за ваше удобство букмейкърите предлагат много различни начини, по които може да депозирате и теглите средства при тях. Всеки от методите има своите предимства и недостатъци, за това няма как да кажем кой е най-подходящият за вас, но с описанията по-долу, ще придобиете представа кой вариант най-добре ви пасва. Родният букмейкър Winbet, например, като един от най-бързо развиващите се брандове на българския пазар, предлага набор от опции за парични транзакции – използване на кредитни/дебитни карти, плащане чрез epay, парични преводи чрез EasyPay, банков превод и Cashterminal. Така букмейкърът достига и привлича повече хора. Ако искате да се информирате по-подробно за този и други водещи букмейкъри, то може да посетите сайта на betenemy.com. Там ще откриете най-важната информация за редица букмейкъри, която ще ви помогне да изберете този, който най-добре отговаря на критериите ви.

Кредитните и дебитните карти са може би най-широко разпространения метод за разплащане в онлайн средите. Двете най-популярни карти са тези на Visa и Mastercard и именно за това повечето букмейкъри задължително ги имат като опция. Плюсът на дебитните и кредитните карти е, че депозитите към акаунта, от който залагате, се получават веднага. При някои от транзакциите, обаче, се начисляват различни такси, за това преди да използвате този метод, задължително се запознайте с условията на дадения букмейкър, както и с условията на марката карта, която използвате. Подобни такси понякога има и в случаите, когато се налага преобразуване на една валута в друга. Един от недостатъците на това да използваме кредитни карти при букмейкърите е, че не всички от тях предлагат опция за изтегляне на средства чрез кредитна карта. Въпреки това, този вид разплащателен метод остава един от най-удобните и популярните. Тези методи станаха известни в зората на онлайн залозите, като Бет365 бяха сред първите букмейкъри, които ги въведоха.

Електронните портфейли са един сравнително нов, но вече доста обичан метод за парични транзакции в интернет пространството. Именно за това и все повече букмейкъри го предлагат като опция за своите клиенти. За да използвате този метод, то трябва да имате направен акаунт в електронните портфейли. Двата най-популярни са тези на Skrill и Neteller. След като акаунтът ви е потвърден, може да захранвате портфейла си чрез онлайн банкиране или чрез кредитна или дебитна карта. Счита се, че електронните портфейли са по-сигурен разплащателен метод, защото не се налага да въвеждате номера на картата си или сметката си постоянно, а само акаунта на портфейла си. Още един голям плюс на този метод е, бързината, с която стават транзакциите – внасянето на средства става веднага, а тегленето или е на момента или отнема най-много няколко дни. Тук отново трябва да сте нащрек с таксите, които се налагат от букмейкърите, банката или картата ви, но при електронните портфейли те обикновено са минимални.

За разлика от предходните два метода, използването на банков трансфер е малко остаряла опция, въпреки това някои хора го предпочитат и букмейкърите все още го предлагат като вариант. Плюсът тук, е че в днешно време няма нужда да се ходи до конкретната институция, за да се направи дадена транзакция и всичко може да е онлайн. Сигурността при тази опция също е на ниво. Този метод, обаче, има и своите недостатъци и те най-вече идват от сравнително по-високите такси, които се налагат, както и от скоростта, с която се извършват транзакциите в сравнение с другите опции.

Един от най-модерните начини за онлайн парични транзакции е чрез така наречените виртуални валути. Такава например е bitcoin. Тази валута е изцяло дигитална и сравнително нова, за това и не много букмейкъри я предлагат. Виртуалните валути, обаче, се очертава да наберат популярност идните години и правят заявка да се превърнат в един от най-лесните и бързи начини за разплащане в интернет. Този методи може да се използва в сайта на Efbet, които предлагат депозиране и теглене с Bitcoin. Бъдете внимателни, защото при този метод някои бонуси няма да са налични!

Има и други начини, чрез които може да депозирате и да теглите пари от акаунтите, с които залагате. Те се различават при различните букмейкъри, но който и от вариантите да изберете, уверете се, че наистина е най-удобен за вас. За да улесните избора си на букмейкър и да се запознаете от близо с опциите за разплащане при водещите букмейкърски компании, то ви препоръчваме да посетите Betenemy, където ще немерите лесно достъпна и много важна информация относно онлайн залозите.