Дървениците си падат по това

Дървениците си падат по това

Дървениците съществуват на планетата ни от хиляди години. Те обитават човешките жилища и главно леглата, откъдето се възползват за прехраната си. Смучат човешка кръв, без дори човек да подозира за тяхното присъствие, а когато започне да се съмнява в такова, то нещата може да са излезли извън контрол. Какво още не знаем за тези същества, предлагаме ви сега да научите от preventa.bg.

Дървениците са много мързеливи същества. Те се установяват възможно най-близо до потенциалната си жертва. Обикновено могат да бъдат намерени в радиус от не повече от 2,5 метра от леглото. Ако е необходимо, съществата могат да ходят до жертвата и на разстояние от десетки метри.

Дървениците не обичат жълтите и зелените цветове, затова се опитват да избягват мебелите или спалното бельо в този цвят. Привличат ги черното и червеното. Те са по вкуса им. Според статистиката именно, върху мебели от такива цветове дървениците се установяват най-често.

Веднъж в България, е използван много оригинален метод за борба с дървениците. Около леглото били разпръснати бобени шушулки с малки бодли вътре. Докато насекомите се приближавали до потенциалната жертва, то сами се забили в „капан“. Бодлите се залепили за крайниците на съществата. Впоследствие хората събирали „капаните“ и ги изгорили заедно с попадналите в тях дървеници. На тяхно място били поставени нови и така нататък.

Впоследствие те решават да направят матраци на базата на бобови тръни. Според идеята на автора, дървениците определено нямало да могат да живеят в тях. Процесът обаче не надхвърля идеята. Няма точна информация за причините за отказ за производство на оригиналния матрак.

Дървениците се появяват предимно нощем, докато жертвата спи и не може да устои. В същото време насекомите са перфектно ориентирани в тъмното. За целта те използват вградени топлинни сензори.

Може да донесете дървеници от пътуванията си. Те се качват в раници и куфари. Така пътуват и се пренасят самите насекоми. Летенето на самолет не им създава дискомфорт. Съществата бързо се адаптират към новото си местоположение. Следователно, ако в хотелската стая има дървеници, вероятността да ги донесете в дома си е много голяма. За да избегнете подобни проблеми, не трябва веднага да носите куфара си в спалнята. По-добре е да изперете дрехите след пристигането си и да поставите багажа на студено или на топло. Това ще намали вероятността от нежелани гости в спалнята.

И все пак, ако вече сте ги внесли в дома си, не се отчайвайте. Винаги може да организирате, чрез фирма пръскане за дървеници и трайни да решите проблема.