Елегантна без усилие? Ето как!

Елегантна без усилие? Ето как!

Да бъдеш елегантна е въпрос на личен стил, култура и внимателен подбор на дрехите, които обличаш. Не е толкова важно да следваш всяка модна тенденция и да променяш гардероба си напълно всеки нов сезон. По-важно е да имаш собствен стил, да си отворен за новостите, да експериментираш и да се чувстваш добре в дрехите си.

…Ненапразно Ив Сен Лоран казва, че стилът е нещо вечно, а модата е временна…

Как да си винаги елегантна без никакво усилие?

1. Опознай собственото си тяло
Бъди безпристрастна и разгледай добре фигурата си. Виж кои са силните и слабите ѝ страни и се възползвай от тази информация. Научи се да носиш дрехи, които подчертават достойнствата ти и прикриват дефектите ти.

2. Подчертавай достойнствата си
Не се сравнявай с приятелите си, не си мечтай за фигурата, която искаш (но нямаш), а се концентрирай върху това, с което природата те е дарила. Винаги има начин да изглеждаш по-висока (ако си ниска), винаги има начин да прикриеш широките бедра, липсата на добре очертана талия или хубав бюст.

3. Не се отказвай от черното
Ямамото казва, че черният цвят не е просто цвят, а начин на съществуване, особено отношение към света. Винаги носи поне по един черен елемент в облеклото си и го използвай като акцент. Това може да е сако, панталон, палто, рокля или друга дамска дреха – няма значение, стига да е в черно. Защото дрехата в този цвят се адаптира към всеки избран от теб стил.

4. Избери своя личен стил и се забавлявай
Да бъдеш шик има много повече общо с елегантността, отколкото ако следваш модните тенденции. А за да бъдеш шик, трябва да имаш свой собствен стил, който да следваш. Затова, най-доброто нещо, което можеш да направиш след като си преценила безпристрастно дефектите и достойнствата на фигурата си е да избереш свой личен стил. Избери дамски дрехи, в които се чувстваш удобно и надграждай… експериментирай с облеклото.

5. Не подценявай силата на чантата
Една правилно подбрана чанта може да е много силен акцент в цялостната ти визия, затова винаги, ама винаги избирай внимателно този дамски аксесоар.

6. Избирай правилния размер
Понякога не преценяваме правилно размера си. Не за друго, а защото ни се иска да сме по-малък размер или защото „чувстваме, че сме по-малък размер”. Всички го правим понякога! Но ако искаш да си винаги елегантна, трябва да престанеш да купуваш дамски дрехи, които не са ти по мярка.

7. Аксесоарите са задължителни
Може да е само едно колие, красива шнола за коса или стилна гривна, но винаги носи поне по един аксесоар, който да подчертава стила ти.

8. Инвестирай в обувки на висок ток
Няма елегантна дама, която да няма под ръка поне няколко чифта стилни, класически обувки на висок ток.

9. Не забравяй за грима
Не си позволявай да излизаш навън, без да се погрижиш за макиажа си. Помни, че елегантната визия изисква не само стилни и красиви дамски дрехи, но и грижа за кожата и косата.

10. Маникюрът също е важен
Винаги намирай време да си направиш маникюр, защото той също е много важен, ако искаш да си винаги стилна и елегантна.

Готова ли си да се превърнеш в стилна и елегантна дама? Влез на http://edrehi.com/ и следвай стила си!