Какво да правим, за да бъдем по-успешни покер играчи

Какво да правим, за да бъдем по-успешни покер играчи

Повечето покер играчи просто не искат да отделят време и енергия, за да подобрят играта и резултатите си. Вместо това те искат вълшебно хапче, което да ги превърне в победители за една нощ, защото просто са… мързеливи. Така обаче надали един ден ще стигнат до Залата на славата на покера.

Тази игра изисква определена дисциплина и развиването на уменията, часове упорита игра, разучаване на схеми, системи и стратегии. Разбира се ако искате само да се позабавлявате с приятелите си, може да го давате и по-кротко, но това няма да доведе до нищо смислено, нито до печалби.

Ако обаче приемате покера сериозно, ето няколко съвета как да подобрите играта си.

Изяснете своята мотивация

Мотивацията е важна при покера и това не са само парите. Затова бъдете наясно с това, към което се стремите и си задайте преди играта няколко прости въпроса:

  • Защо мислите, че покерът е по-добър от другите игри;
  • Изпитвате ли страст към играта или само търсите да спечелите пари;
  • Притежавате ли време и свобода да приемете играта сериозно;
  • Какви са крайните ви цели;

Не се насилвайте в играта

Повечето покерджии мислят, колкото повече играят, толкова по-добри ще станат. Това обаче може да се окаже грешка ако се пресилвате прекалено. Истината е, че най-добрите постижения стават благодарение на анализа на ръцете и базите данни, на преглед на вашите сесии, на тълкуване и усвояване на стратегии.

Разбира се, играта е най-важна и в нея практикувате усвоеното, но не и на всяка цена. Качеството на решения ви на масата е по-решаващо от броя часове, прекарани на нея. Затова е по-добре да изиграете 4-часова сесия при пълна концентрация, вместо 8 часа на автопилот. Не играйте ако не сте готови, чувствате се болни, зле, уморени или пълни с негативни емоции, а се учете от грешките си и си почивайте.

Не вземайте бързи

Отделете си достатъчно време и обмислете всички аспекти на решението си, без да бързате.

Обмислете  добре всички възможности и претеглете всички плюсове и минуси на ръката която държите и анонса, който ще направите.

Установете контрол над емоциите си

Ако вземате емоционални решения, ще грешите, а една грешка води до друга и лесно ще загубите и играта, и парите си. Това не е лесно, защото всеки обрат на масата, всяка лоша ръка, нарушен ритъм на играта и загубени чипове ви влияят негативно. Просто запомнете, че емоцията не е ваш приятел и се научете да я контролирате.

Дали сте в добра или лоша серия, имате или нямате късмет, това няма никакво значение защото всяка ръка е отделно събитие и предишните резултати не влияят на шансовете ви за печалба в бъдеще.

Управлявайте капитала си разумно

Управлението на финансите, сметките и парите на масата е важно. Има множество покерджии, които загубиха всичко и трябваше да напуснат покера, защото играеха, когато не трябва и вземаха грешни решения.

Дръжте покер банкрола си отделен от ежедневните си финанси. Ако притежавате отделен банкрол само за покер, много по-сигурно ще контролирате емоциите си и парите си.

Следете резултатите си и търсете най-добрите игри

Проследяването и анализът на резултатите в покера е повече от задължително. Това е лесно при онлайн игра със софтуер за проследяване, но в игрите на живо или в сайтове, където софтуерът за проследяване е забранен, нещата са други. Ако участвате в подобни покер игри, има някои неща, което задължително да проследите:

  • Продължителността на сесията
  • Резултатите от различните залози
  • Резултатите от различните места
  • Разходите ви около покера

Така винаги ще имате поглед и контрол над това колко пари печелите на час в различните залози, игри и казина. Търсете само печеливши игри и доказали се на пазара на хазарта казина.

Играейки навън обаче трябва да имате предвид и разходите за път, напитки, храна и бакшиш в казиното, които също намаляват печалбата ви.

Следвайки всичко това, нищо не ви пречи да печелите, да ставате все по-добри и един ден да се окажете в списъка на най-добрите покер играчи на света.