Наясно сме, че покупката на необходимата ви подемно – транспортна техника е доста голяма инвестиция и колкото и добре да се развива бизнеса е трудно да се отделят толкова средства за покупката на кари.

Ако и вие сте на кръстопът и се чудите как да се справите с нуждата от кари за склада или производството си, ето какво имаме да ви кажем.

Вариантите ви да си осигурите мотокарите и електрокарите са три: да наемете нужната ви техника, да закупите чисто нова машина или да потърсите рециклирана.

Ако трябва да бъдем напълно откровени, наемането на кари не е много удачно решение, въпреки че на пръв поглед изглежда примамлива оферта, че не се налага да давате много пари, а ще плащате само наем на машината. От друга страна обаче, ако ви се налага да използвате често карите и ги наемате за няколко месеца или година, ако сметнете колко средства ще ги „погълне” наема им ще видите, че с парите, които сте дали за наем е можело да си купите нови или рециклирани машини и те да са си ваша собственост.

Затова нашият съвет е, ако имате нужда от кари за бизнеса си да се ориентирате към покупката на мотокари или електрокари, защото макар инвестицията да не е малка, то тя ще ви се възвърне със сигурност. А и винаги, когато решите можете да отдадете под наем или дори да продадете подемно – транспортната си техника и пак да сте на печалба.

Разбира се, дали ще наемете или закупите кари е лично ваше решение, което вие трябва да вземете, но ако се спрете на покупката им, тогава идва въпроса на какви кари да се спрете: дали да изберете мотокари или електрокари.

Тук избора ви зависи от дейността, която извършвате. Ако имате производство или разполагате със закрити складови помещения, електрокарите може би са вашето решение.

Какво представляват електрокарите?

електрокар

Този вид кари са подемно – транспортни машини, които са предназначени за превозване и преместване на товари с различен обем. Електрокарите са много практични за работа в заводски цехове и производства, складове, логистични центрове и други производствени затворени помещения, тъй като са екологично чисти (не отделят вредни газове) и са напълно безшумни. На пазара могат да се открият кари с товароподемност от 1 до 5 тона, а електродвигателите им са достатъчно мощни, за да се справят дори при оптимален товар.

Ако бизнесът ви има нужда от подемно – транспортни машини, покупката на електрокар било той нов или рециклиран може да ви бъде от огромна полза. Все пак, преди покупката е добре да разгледате предложенията на специализираните магазини, да потърсите експертно мнение от служителите там, за да сте сигурни, че карите, които ще закупите ще са ви от полза точно за дейността, която вие извършвате.

Ако обаче обработвате товари в открити пространства, или имате нужда от подемно – транспортна техника, която да има по – голяма товароподемност, тогава можете да разгледате предложенията на специализирани магазини като „Мотокар Сервиз” ООД за мотокари – http://bit.ly/2mgA9X2.

Какво представляват мотокарите?

мотокар

Основната разлика между мотокарите и електрокарите е, че докато електрокарите се задвижват с помощта на батерия, която се зарежда в електрическата мрежа, то мотокарите се задвижват с двигатели с вътрешно горене. В зависимост от горивото, с което се задвижват тези кари могат да бъдат дизелови, бензинови или газови.

Дизеловите кари се използват предимно за работа на открито, тъй като отделят вредни газове и не са подходящи за работа в закрити помещения. Газокарите могат да бъдат използвани както за работа на открито, така и в закрити складове и производства.

Това са основните видове подемно – транспортна техника и вие трябва да решите коя е подходяща за вашия бизнес. След като вземете решение обаче можете да помислите за покупка на чисто нови машини или рециклирана техника.

Ако имате достатъчно свободни средства, покупката на нови машини е добро решение, но ако финансите ви не позволяват, можете да разгледате предложенията за рециклирани мотокари и електрокари, които доста от специализираните магазини за продажба на кари предлагат.

Покупката на рециклирани машини може да се окаже вашето идеално решение, тъй като подемно – транспортната техника втора употреба (особено ако я закупите от магазини, които са официални доставчици на световни производители на кари) по нищо не се различават от новите и могат да ви бъдат от огромна полза.

Ако пък държите на нови кари, много от официалните вносители предлагат покупка на подемно – транспортна техника на лизинг, затова просто трябва да потърсите информация и да закупите своята техника от лицензиран магазин.