Някои фирми не се замислят и не избират начина на опаковане на продуктите им. Защо е важно да проследим пътя на нашата стока от кутията до опаковката и от опаковката до самата технология на опаковането? Това, което изпращаме е важно, но още по-важно е как го опаковаме и как го представяме пред клиента. Опаковката трябва да е надеждна и безопасна, особено ако се транспортират чупливи стоки. Недопустимо е да доставим стоката повредена или в лош външен вид. Клиентите виждат и запомнят първо това, което е отвън. Опаковъчните ленти и рекламното тиксо са не само да проява на професионализъм с перфектен търговски вид , но и един тактичен допълнителен начин да рекламирате своя бранд и фирма. Друг важен детайл са елементите лепилото, ширината, дебелината и цвета.

Прозрачно опаковъчно тиксо – Акрилно и Солвен

То намира приложение при опаковане на по-леки и средни по тежест кашони. То може да бъде в различни цветове: прозрачен или кафяв. Лепилният слой е на водна основа и е устойчив на ниски и високи температури. Максималната издръжливост на такъв тип тиксо е около 1 година.

Опаковъчно от естествен каучук- тиксо солвент

То е с по-висока степен на лепене и намира приложение при опаковане на средни по тежест кашони. То се предлага лесно нанасяне, добро уплътнение и устойчивост на влага и износване.

Цветно тиксо

То е с предназначение за обозначаване на кашони с различно съдържание. Подходящо е за складиране на стоки под температурен режим (синьо), тъй като е устойчиво на ниски температури, както и за маркиране на продукция с висока чипливост или запалимо съдържание.

Тиксо с надпис – хот мелт

Тиксото е с лепилен слой „хот мелт“ и е устойчиво на високи и ниски температури. Главното предназначение е при провеждане на промоционални кампании, с него можете да облепяне продукти, който са на специална цена.

Предлагат се различни видове опаковъчно тиксо с различен лепилен слой на пазара според индивидуалните ви нужди.