Всеки собственик на бизнес или производство се нуждае от професионална прахосмукачка в един или друг момент. Индустриалните прахосмукачки са малко известни, но са изключително важни. Те са в основата на почистването на всички големи обществени сгради, помещения, офиси, цехове и изобщо всичко, което има огромно замърсяване. Изобретени са дори индустриални прахосмукачки, които да събират по-големи парчета строителни материали – не знаехте, нали? Истината е, че откакто е създаден този уред, той не спира да се усъвършенства и да му се слагат все по-нови и нови функции, които да улесняват чистенето и поддържането на подовите настилки.

Официално прахосмукачката в тази си форма е изобретена преди 117 години, през 1900г от английския инженер Хюбърт Бут. Много преди това обаче е имало доста прототипи, които са подпомогнали крайния продукт. Все пак нуждата от чисти килими, пътеки и подове е нещо, което е карало хората да търсят по-лесни варианти от така добре познатите ни метли и четки. Представете си как се прави пролетно почистване или как се чисти производствен цех без професионална прахосмукачка? Отговорът е трудно и бавно! През далечният 16 век в Англия изобретили метла за килими, която била снабдена с въртяща се четка и колела. За съжаление повече разнасяла мръсотията от колкото да я събира и успехът й на пазара не бил блестящ. Впоследствие била изобретена вече засмукваща машина, която обаче засмуквала благодарение на вентилатор, задвижван от ръчка – ръчно. Това представлявало изключителна трудност за всеки, които се опитва да почисти дома си. И така изобретение след избретение, функция след функция, докато се стигне до днешните леки, поглъщащи доли цели парчета отпадъци професионални прахосмукачки.

industrialna prahosmukachka

Изобретени са даже видове, които перат. Снабдени са с помпа, която напръсква повърхността с препарат и после засмуква обратно течността и мръсотията. Това са така наречените мокро-сухи прахосмукачки. Друг вид уреди са екстракторите, които са снабдени с всичко нужно да изпират меки повърхности, като текстил, дамаски и килими. Ние от Prahosmukachki.com можем да ви предложим различни видове екстрактори – по-мощни или по-компактни.

Връх в технологията са тези индустриални прахосмукачки, които могат да засмучат масло и метални стружки, после да филтрират маслото и да го върнат обратно. Това е изключително полезно за индустриалното производство. За хотели, ресторанти, офиси и помещения с голям човеко-поток има разработени модели които издържат на непрестанно натоварване и са снабдени с различни по големина резервоари за отпадъци. Някой достигат до 30 – 40 литра, но въпреки това са лесни за придвижване и използване. Имат и достатъчно дълги кабели и тръби, за да не е нужно излишно местене на уреда, което да утежни процеса на чистене. Нашите машини са снабдени и с Хепа филтър, който да задържи големи и малки микрочастици във въздуха и по този начин го пречиства.

Много е важно, ако ви се наложи да закупите индустриална или професионална прахосмукачка, да не пропуснете да си набавите и нужните й аксесоари, препарати и хартиени торбички. За да улесним максимално нашите клиенти в Prahosmukachki.com имаме всички нужни консумативи за безпроблемната работа на машините. Освен това предлагаме и наемане на машина за временно ползване.