Хостинг за електронна търговия: до какво може да доведе неподходящия избор?

Хостинг за електронна търговия: до какво може да доведе неподходящия избор?

Този вид хостинг е уеб хостинг, който обслужва сайт за електронна търговия и включва функции като услуги за обработка на плащания, сигнали за сигурност, SSL, софтуер за количка за пазаруване и др. Съществуват много уеб хостинги за електронна търговия, от които можете да избирате и в подробната тема „Защо избрах хостинг в Jump?“ на нашите приятели от Phenona.com можете да прочетете в детайли как те са избрали най-добрата хостинг услуга за тях и как вие може да използвате същите принципи и анализиране при избора на подходящ хостинг за вашите нужди. Подходящият хостинг, зависи от обема на продажбите ви, трафика, размера на сайта, бюджета и опита ви в разработването на уеб сайтове. Когато разчитате, че сайтът ще ви носи приходи, трябва да започнете с избора на подходящ хостинг.

Защо е важно да изберете правилния хостинг, ако се занимавате с електронна търговия

Файловете със съдържанието от вашия уеб сайт трябва да се съхраняват някъде. Собствениците на сайтове плащат наем на хостинг компании, но възможностите на хостинг компаниите варират значително. Следователно, ако те не изберат най-добрия хостинг план и компания, може да се сблъскат с проблемите, които ще изброим по-долу.

Клиентите им ще напускат бързо, ако сайта е бавен

Живеем в епохата на незабавното удовлетворение. Днес 47% от потребителите очакват скоростта на зареждане на страницата да е 2 секунди и дори по-малко. Освен това, Google използва скоростта на сайта като фактор за класиране. Това е така, защото на търсачките им отнема повече време да изготвят резултатите, ако не могат бързо да открият и индексират даден уеб сайт.

За да открие всички ваши страници, Google се „разхожда“ из между вътрешните или направо обхожда картата на сайта ви и „претърсва“ връзките. Ако сайтът ви има ниска скорост на зареждане, страниците ви може да не бъдат включени в индекса на Google.

Най-добрата хостинг компания за електронна търговия ще се увери, че може да управлява обема, който очаквате. Това включва скокове на трафика и други фактори, които могат да попречат на производителността, като кеширане и мрежи за доставка на съдържание. Те също може да бавят сигурността.

Кеширането прави уеб страниците по-бързи, като съхранява данните на страницата като нормална HTML страница, премахвайки повикванията към базата данни и позволявайки бъдещите заявки да бъдат обслужвани по-бързо.

Мрежата за доставяне на съдържание (CDN) е широко разпространена група от сървъри, които съхраняват наличните ресурси на вашия уеб сайт, като например изображения и мултимедийни файлове и работят в тандем, за да намалят времето за зареждане на вашия сайт. CDN осигурява по-бързо зареждане, като автоматично насочва посетителите към сървъра, който е най-близо до тяхното географско местоположение.

хостинг услуги

Клиентите не получават достъп, до сайтове, които са уязвими към атаки

Въпреки че почти всеки може да стартира сайт за електронна търговия, бизнесът трябва да приложи подходящи мерки за сигурност, преди клиентите да могат да правят покупки.

Всеки браузър е различен и някои предлагат повече функции за сигурност от други. Мисията на Chrome например е да осигури безопасността на потребителите, докато сърфират в интернет. Това спомага за превръщането му в най-популярния браузър. Ако сайтът ви не е криптиран с HTTPS, той ще бъде определен като „незащитен“, когато аудиторията ви използва Chrome. Това на практика ще намали доверието във вашите стоки и услуги.

Сертификатите Secure Socket Layer (SSL) са малки файлове, съхранявани на сървър, които криптират данните, пренасяни между вашия компютър и сървъра на даден сайт. Те също така осигуряват цифров подпис за проверка на използвания уеб сайт. Идеални са за защита на прехвърлянето на данни, транзакции с кредитни карти и дори се използват за защита на сърфирането в различни сайтове в социалните медии.

Ако нямате SSL сертификат, Chrome ще предупреди посетителите ви, преди да имат възможност да видят страницата, която се опитват да отворят. Освен това SSL сертификатът може дори да ускори работата на вашия уеб сайт. Въпреки че някои собственици на уеб сайтове за електронна търговия се страхуват, че добавянето на SSL сертификат е скъпо или сложно, добрият уеб хостинг ще предложи криптиране като част от своя пакет. Освен това поддържането на актуална информация за сигурността може да бъде работа на пълен работен ден. Екипът за поддръжка на компанията трябва да може да се погрижи за ситуацията, ако сайтът ви бъде хакнат.

Не можете да си позволите сайтът ви да не зарежда

Ако клиентите ви нямат достъп до сайта ви, те не могат да купуват. Размерът на загубените приходи по време на един час, в който сайтът е паднал, зависи от времето на деня, обема на продажбите ви, трафика и броя на засегнатите хора. Ако това се случва достатъчно често, ще се сдобиете с лоша репутация. Всъщност проблемите със сайта ви може дори да погубят бизнеса ви.

Понякога уеб хостинг услугите планират поддръжка, която може да доведе до прекъсване на работата. Непланираните прекъсвания обаче са по-голяма заплаха, защото отстраняването им може да отнеме повече време. Съвет: Услугите за хостинг на уеб сайтове за електронна търговия често гарантират определено време за работа. Не се доверявайте само на думите им. Потърсете отзиви на клиенти и разберете дали някой следи уеб сайта ви, за да разберете веднага, ако възникне проблем.