5 съвета към бременните жени при подготовка за раждане

5 съвета към бременните жени при подготовка за раждане

1. Приемайте много вода.

Изключително важно е да останете хидратирани през цялата бременност, независимо от това колко близо или далеч е датата на раждане. Нашите клетки, тъкани и органи разчитат на водата, за да пренасят кислород и хранителни вещества. Поддържането на хидратация гарантира, че жизненоважните хранителни вещества се пренасят, за да задоволят нуждите на бебето ви от развитие, докато то расте!

Пиенето на вода също така помага за поддържане на адекватно ниво на околоплодната течност и дори подпомага бъбречната функция на плода, като намалява количеството отпадъци, филтрирани от бъбреците на бебето. Освен това, ако задържането на вода е довело до това, че напоследък изглеждате по-подути от обикновено, пиенето на вода може да ви помогне да задържате по-малко вода през цялата бременност.

Освен това дехидратацията може да предизвика спазми и е основна причина за контракциите на Бракстън Хикс, които може да изпитате с напредването на бременността. Общата препоръка е десет чаши вода по 8 унции на ден, но ако навън е особено горещо, спортувате често или все още сте жадни, изпивайте повече!

2. Ежедневно разтягане за оптимално позициониране на плода

Ежедневното насърчаване на бебето в най-добрата позиция на плода е отличен начин да се подготвите за раждането.

Бебетата ни трябва да са с главата надолу, с прибрана брадичка и, най-важното, с гръб и дупе от лявата страна на мама и с крака отдясно.

За да помогнете на бебето си да заеме най-добрата позиция за раждане, ви е необходима само една проста процедура за разтягане, която отнема около 10-15 минути. По време на тази бременност наблегнах много на ежедневното разтягане за позициониране на плода (в допълнение към пренаталния фитнес). По-долу са изброени някои от ежедневните разтягания, които се препоръчват:

– Седнали в позиция, в която коленете са по-ниско от бедрата (например върху топка за йога, купчина възглавници или блок за йога)

– Обръщане с наклон напред

– Накланяне на таза (разтягане на котка/крава)

– Легнете върху топка за йога или на стол.

– Разтягане на пеперудата

3. Осъзнатост

Едно нещо, което според мен е подценено, е мащабът на ПСИХИЧНАТА игра при раждане. Това важи особено за майките, които искат да родят по естествен път. Психическата подготовка за раждането чрез ежедневна медитация е мощен ежедневен навик.

Медитацията вечер, за да се отпуснете, или рано сутрин, за да се центрирате и да засилите умствения си фокус, е чудесен начин да я включите в ежедневието си. Медитацията се превръща във време, в което мислите ви са съсредоточени върху малкото бебе, което отглеждате и отглеждате в себе си.

По време на раждането, когато болката стане интензивна, ще се нуждаете от умствено съсредоточаване и воля, за да яхнете вълните на всяка контракция и да останете силни, докато раждането напредва.

Ако не сте сигурни откъде да започнете, потърсете в интернет ръководени медитации за раждане, видеоклипове с упражнения за дишане при раждане или приложения за медитация. През цялата си бременност използвах приложение, наречено Insight Timer. Преди да си легна, мога да слушам водени медитации, което оказва огромно влияние върху психическото ми здраве.

Медитацията е чудесен инструмент за майки, които страдат от безсъние по време на бременност, в допълнение към психическата подготовка за раждането. Добро предложение е да се разнообразявате, като оглеждате и подбирате продукти, които ще са ви нужни за бебето. Това може да правите от комфорта на вашия дом, в удобно за вас време. Можете да намерите козметични продукти на сайта Памперси БГ, дрешки, мебели и всичко необходимо онлайн.

4. Тренировка

Знам, че по-рано споменах значението на ежедневното разтягане за позициониране на плода, но исках да спомена и пренаталните упражнения като цяло. Поддържането на тялото ви в движение е едно от най-важните неща, които можете да правите всеки ден, за да минат раждането по-леко.

Редовните физически упражнения по време на бременността са свързани с по-кратко раждане, по-малко епидурални операции, по-нисък риск от пренатална и следродилна депресия и дори могат да намалят риска от някои усложнения на бременността и интервенции при раждане. Казано по друг начин, тя прави всичко правилно!

Не е твърде късно да включите ежедневното движение в рутината си, ако не сте използвали пренатална фитнес програма. Ежедневната бърза разходка е чудесно начало. Плуването, леката пренатална йога и лекият туризъм са дейности, които можете да започнете веднага.

Ако търсите програма за пренатален фитнес, има множество отлични онлайн варианти, дори за нови майки.

5. Пийте чай от листа на червена малина и яжте фурми

Да! Това са две храни, които трябва да включите в ежедневната си диета, за да се подготвите за раждането.

Според това проучване жените, които са яли по 6 фурми на ден през последния месец от бременността си, е по-вероятно да започнат да раждат спонтанно, да избегнат Питоцин и да имат по-кратко ранно раждане! Направете енергийни топчета от фурми или ги добавете към смути, за да си набавите дневната доза фурми.

Когато все пак започнете да раждате, се смята, че чаят от листа на червена малина помага за тонизиране на матката и прави контракциите по-ефективни. Освен това пиенето на няколко чаши чай от листа на червена малина през последните два месеца от бременността може да увеличи шансовете ви да родите по естествен път и да избегнете медицинско предизвикване на раждането.

И така, какво можете да загубите? Включете фурмите и чая от листа на червена малина в списъка си за пазаруване и започнете да похапвате.