Вижте няколко малко познати на всички ни факти за шоколада

Вижте няколко малко познати на всички ни факти за шоколада


Едва ли съществува човек, който да не обича да си приготвя шоколадови рецепти, когато е у дома и да ги споделя със своите близки. Като цяло, всички десерти с шоколад са се превърнали в едно от любимите неща на хората, които ги успокояват и ощастливяват. Някои от тях дори споделят, че не биха си представили живота без всички рецепти с шоколад, които да учат и изпробват. Но знаем ли наистина абсолютно всичко за най-добрия приятел на всяка жена?

Запознайте се с няколко наистина непознати факти за всички десерти с течен шоколад, например. Знаехте ли, че шоколадът действа като антиоксидант? Важно е да се знае обаче, че само и единствено рецепти с черен шоколад притежават такива полезни действия. Това е така, защото ако решите да опитвате рецепти с бял шоколад, няма как да получите такива благоприятни ефекти, тъй като белият шоколад не съдържа никакво какао, а само вредни масла и сухо мляко.

Друг едва ли известен, но за сметка на това жесток факт е, че във фабриките за добиване на какао в Африка, от където всички хора днес приготвят страхотни домашни рецепти с шоколад, работят само непълнолетни малки деца, които освен това не получават абсолютно никакви пари и дефакто работят като роби цял живот.

Знаехте ли също така, че сериозна заплаха грози всички любители на рецепти с натурален шоколад, тъй като по последни данни от проучвания светът е изправен пред драстичен недостиг на шоколад, тъй като плантациите в Латинска Америка са засегнати от сериозна болест, която изправя човечеството пред този гигантски проблем с недостиг на шоколад.

Но от друга страна обаче, дърветата в Африка са здрави и силни, така че спокойно може да продължавате да приготвяте лесни десерти с шоколад. Не особено приятен факт е, че по-голямата част от шоколада, с който се правят рецепти с течен шоколад, почти не съдържа какао в състава си. Изключително любопитна подробност е, че най-големият шоколад в света е с тежест цели 6 килограма и се намира в Кралство Великобритания. За да го притежаваш, трябва да се разделиш със солената сума от 12 000 паунда.

Поръчайте сега веган торта с шоколад от Роукейс