Предимства на течните торове пред гранулите

Предимства на течните торове пред гранулите

Течните торове, които се предлагат в търговската мрежа могат да бъдат водоразтворими прахове или течни концентрати, които се смесват с вода, за да се получи разтвор на тор.

Течните торове са много по-търсени от нашите клиенти. Те ги предпочитат, защото безспорно имат немалко предимства. Може да видите още за течните торове и в нашия сайт.

Предимства на течните торове пред гранулите

Какви са предимствата на течните торове?

 1. Дозират се лесно и точно – това е безспорен факт. В някои от опаковките на торовете се предлагат мерителни съдове, с които дозировката е наистина много лесна и много прецизна. 
 2. Точната дозировка – спестява средства. Точното и лесно дозиране свежда до минимум загубите на препарата. 
 3.  Фактът, че са течни позволява да се пръскат точно и равномерно, когато се прилагат листно.
 4. Могат да се слагат в системите за напояване – безспорно най-голямото им предимство. Торовете просто влизат в следващото поливане и така се спестява много труд. Лесно, нали?
 5. Могат да се използват с машини. При по-големи производители, когато е необходимо да се подхранят големи площи и се налага да се използват машини за наторяване в тях се слагат течни торове.
 6. Могат да бъдат приложени бързо – поради лесното им прилагане те спестяват много време.
 7. Могат да се приемат и чрез листата и чрез корените на растенията. Това също е голямо предимство. В някои случаи е добре да се напръскат растенията, а в други торът да бъде приложен почвено. Течните торове ви дават възможност за избор. 
 8. Резултатите от прилагането им се виждат сравнително бързо – причината е, че те са готови за асимилация от растенията и затова и резултатите не закъсняват. 
 9. Действието им е бързо и за кратко време положителното им влияние върху растенията е видимо. 
 10. Течните торове проникват дълбоко в почвата и могат да се приемат добре от корените на растенията. 
 11. Течните торове са значително по-евтини от твърдите.
 12. Нужен е по-малко труд за тяхното прилагане.

Безспорно основното предимство на използването на течните торове е бързото им усвояване от растенията, осигуряването на бърз ефект, както и много лесното им прилагане.  Течните торове се активират почти незабавно, като осигуряват продължителен растеж и бързо възстановяване на онези култури и почви, които са изморени или недохранени.

Какво представлява био течният тор?

Течните торове могат да включват различни съставки. Ние предлагаме и био течни торове, които са изцяло натурални и които ще ви помогнат да подхраните Вашите растения безвредно. Работим с няколко доказани в фирми, чиито продукти са минали всички изпитвания и имат сертификати за безопасност. По-голяма част от тях са разрешени за използване в биоземеделието.

Био течните торове щадят природата и с тях няма опасност от предозиране и увреждане на растенията. Разработките, които предлагаме, са изключително ефективни и тяхното положително влияние е доказано с годините. Тенденцията да се използват био продукти става все по-актуална и затова ние се стремим да предложим на нашите клиенти максимален избор и различни решения.

Предлагаме биостимулатори, от органични съставки, които е добре да се използват в най-важните периоди на развитие на растенията цъфтеж, наедряване на плодове, зреене на плодове. Много от тях съдържат в състава си морски водорасли, уникалната гъба Триходерма и харзианум и още много полезни съставки.

При нас ще намерите и универсални био торове, които може да прилагате при отглеждането на различни култури. Балансираният им състав гарантира  торене  с постепенно използване на хранителни вещества от растенията. Веществата, които остават в почвата, постоянно подобряват структурата на растенията.

За решение на конкретни проблеми и нужди на растенията са и специалните формули и разработки на фирмите. Те също са биопродукти. Например тор киселолюбиви растения, за зелени растения, течен тор с мед и сяра, тор с големи количества фосфор и калий. Внимание заслужават и течните торове за стимулиране развитието на корените, за стимулиране на растежа и наедряване на плодовете и много други.

Интересен продукт са и имуностимулаторите. Те са био продукти, които стимулират защитните сили на растенията и така ги правят по-устойчиви на болести и вредители.

Подобрителите за почва също ще привлекат интереса ви. Чрез своите органични съставки те подобряват качествата на почвата, повишавайки катионния обмен и абсорбирането на хранителни вещества.

Този тип продукти подобряват не само почвата, но и растенията, като ги предпазват от натрупване на соли и контролират процеса на минерализация; увеличават развитието на кореновите системи, кълняемостта на семената, растежа на стъблото, леторастите и листата.

Продължителност

Имайте предвид, че ефективността на течните торове продължава около две седмици, така че ще трябва през определен интервал от време да подхраните още веднъж. 

Ние предлагаме изключително разнообразие от течни торове, които може да използвате в градината си. Работим с производители с доказано име и опит.

Течните торове, които предлагаме, са специализирани за всеки период от вегетацията на културите или за определен проблем. Те ще ви помогнат да се справите с трудностите, които срещнете при отглеждането на Вашата продукция.