Доставка на цветя по специални поводи

Доставка на цветя по специални поводи

Израз на специално отношение и елементарно уважение е да знаете какви точно цветя трябва да подарявате на ваши близки и приятели в празнични дни, или каква доставка на цветя да направите, ако се намирате далеч от празнуващия, а ви се иска да го уважите.

Ето няколко основни правила, които трябва всеки да знае, когато поднася цветя на жена,…а и не само.

  • Има жени, които не понасят карамфилите, защото им напомнят за гробищните паркове, в които често може да се видят около гробовете. А и са едни от най-евтините цветя.
  • Гладиолите, макар да са бели и грациозни, също навеждат на мисълта за траур и погребение. Но по правило, гладиоли и карамфили, се подаряват предимно на мъже.
  • В древни времена, розата е била символ на смелостта и мъжката сила, а след това постепенно е променила своята символика и е станала олицетворение на тайната и мълчанието, до днешни дни, когато да подариш роза означава да се обясниш в любов и разкриеш романтичната си душа. Рози може да подарявате по всякакъв повод на вашите близки и на хората, които обичате. Червени рози подарете на любимия човек, а тези с ро­зов цвят или перуники – на приятелките си. Все пак са символ на преданост, вяр­ност и приятелство.
  • Ако имате среща с любимата, е редно да поднесете само една роза, ако искате да блеснете с жест, тъй като е много по-удобно за дамата да я носи със себе си през цялото време, отколкото ако подарите цял сноп цветя. В случая е уместно и малко букетче – например от момина сълза.
  • Жълтите лалета, колкото и да са красиви, не са уместни при среща между мъж и жена, особено, ако мъжът не смята да се разделя с нея, тъй като те са именно предшественик на раздялата. Също така не бива и да сватба да се поднасят лалета с този цвят на младоженците.
  • Ако ваш познат или близък приятел е в болница, и искате да му изпратите цветя с пожелания за скорошно оздравяване, заложете на ярко обагрени, весели цветя, но без аромат, като герберите например. Белите цветя навяват само тъга в бол­ничната стая, особено ако са от бързо вехнещите сор­тове.
  • Символ на чистотата и невинността е бялата лилия, поради тази причина тя е подходящото цветя за аранжировка на букета на булката. На За­пад е прието бяла лилия да се поднася на погребение. Още един вариант на тра­диционен сватбен букет са белите рози.
  • Също така трябва да знаете и на кого какви цветя се подаряват или поръчват в доставка на цветя. Прието е например на млади момичета да се подаряват цветя в пастелни тонове, докато на жени – такива в тъмни, наситени багри. На деца се подаряват неголеми букети с яркообагрени цветя, напри­мер гербери, хризантеми или перуники.

Поръчайте доставка на цветя от сайта https://www.top-flowers.com/