Организирайте перфектното градинско парти

Организирайте перфектното градинско парти

Ето че отново настъпиха онези топли и приятни месеци, които са повече от перфектни да съберем приятели и семейство на вкусен обяд или вечеря в градината!
Един прекрасен начин да прекарате свободното си време е градинско парти, затова сме ви приготвили няколко съвета, които да ви улеснят в организирането му.
Ето ги и тях:

Уверете се, че имате подходящи мебели

Добре е да седнете и да помислите за всеки детайл от момента на пристигането на вашите гости до тяхното изпращане и почистване след това. Никой не би искал някакви дребни неприятности като клатещи се маси или неудобни столове да попречат на доброто прекарване. Помислете подходящи ли са мебелите, с които разполагате за градинско парти. Ако не, можете да разгледате актуалните предложения за градински мебели в Kaufland.

Направете предварителна подготовка за градинско парти

Това е доста важен елемент от планирането на каквото и да е събитие. Хвърлете едно око на времето и изберете най-подходящата дата. Един неочакван дъжд може да провали барбекюто, а вие определено не бихте искали всичките ви усилия да са били напразни.
Тъй като партито ще бъде на открито, добра идея е да помислите за средство срещу досадните комари.

Разберете вкусовите предпочитания на гостите си

Това също е част от предварителната подготовка, а и ще направи много добро впечатление на гостите, които не ядат определени храни или имат алергии. Те ще оценят старанието и замисъла, които сте вложили в изготвянето на менюто. Да се намери заместител на определена храна далеч не е трудно, можете да направите проучване в интернет и да откриете много идеи и рецепти.

Заложете на сезонните продукти

Градинските партита се провеждат най-вече през пролетта или лятото. Това са сезоните на сочните плодове, дъхавите подправки, свежите зеленчуци и ароматните цветя. Разгледайте и експериментирайте с рецепти, включващи сезонни продукти.
Станете звезден домакин с една свежа домашна цитронада! А някога готвили ли сте с цветя? Знаете ли, че има рецепти, които включват някои видове градински цветя? Защо не проверите и не опитате да приготвите някоя от тях?

Декор за градинско парти

Декорът и украсата определено са важна част от всяко събитие. Има толкова много начини да придадете на градината си още повече красота. Можете да закачите малки лампички по клоните на дърветата. Запалете ароматни клечки или свещи и ги поставете на различни места из градината. Така ще създадете още по-топла и приятна атмосфера. Можете да закупите или направите хартиени цветя и да украсите с тях. Закачете нежен балдахин или вятърни камбанки. В много магазини се продават и факли за градина. А защо не закриете събирането и с пускане на огнен фенер в небето? Не забравяйте да спазвате мерките за безопасност!

Почистването може да бъде лесно!

Почистването далеч не е любимата част от  празника, но за съжаление, е неизбежно. И  все пак, ако предварително се подготвим, можем много да улесним работата си. Уверете се, че имате достатъчно препарати, кърпи за бърсане, чували  за смет, ръкавици и  всички необходими домашни потреби, от  които ще се нуждаете!

Това бяха нашите съвети за едно наистина приятно и весело събиране с близки хора в градината!