Защо риболовът е чудесна идея за тиймбилдинг?

Защо риболовът е чудесна идея за тиймбилдинг?

Риболов

В условията на Covid-19 все повече компании търсят иновативни начини да сплотят своите екипи извън офиса и да запазят морала висок. Търсят се всякакви нови идеи, които пък да запазят бизнеса на агенциите за събития и те прибягват дори до нечувани преди предложения. Ако потърсите в Google, ще видите, че има всякакви странни идеи.

Ако сте мениджър на компания, то ние имаме много лесно идейно предложение за готин тиймбилдинг на фирмата ви – риболов!

Отбийте се в най-близкия риболовен магазин, снабдете се с най-необходимото и сте готови!

Разбира се, то не е удачно за фирми със стотици души персонал, а е подходящо по-скоро за фирми с по-малко служители (или фирмени отдели) до 20 души, които искат да опитат нещо ново сред природата.

Ето защо ловенето на риба в рамките на един ден е добра идея:

Може да се практикува навън сред природата

Много хора все още се тревожат от активности с много хора на затворени пространства и в това няма нищо лошо. Именно заради това риболов на открито е добра идея за всички – може да се избере ден със слънчево време, да се мине през риболовен магазин, да се извадят въдици. Страстните рибари могат да дават съвети на начинаещите, а тези, които не искат да ловят риба винаги могат да играят някакви игри като федербал, волейбол или просто да се наслаждават на излет сред природата. Добър начин за създаване на връзки в екипа Ако се замислите риболовът може да бъде прекрасен начин за това отношенията в екипа да се подобрят и хората да научат повече едни за други. Може да групирате опитни рибари с хора, които не са хващали въдици през живота си и едните да дават уроци на другите. Винаги може да се направи състезание за най-много уловена риба или най-вкусно рибно ястие, както и много други неща, с които да повдигнете духа на екипа.

Чудесен начин за почивка и със семействата

Ако фирмата е по-малка, то спокойно може да поканите и семействата на персонала. Няма нищо по-приятно от това колегите да създадат семейни приятелства и да знаете, че причината за това е бил един риболовен излет сред природата, който фирмата е организирала. Опитайте, няма да съжалявате.

Важно е да уточним, че колкото и добра идея да е това, ако не организирате нещата правилно, то може да се превърне в кошмар. Трябва да проучите добре дали това е опция за всички – има хора, които не понасят да са сред природата и се страхуват от буболечки, комари и други неприятни неща. Говорете с тях и направете така, че да могат да се чувстват максимално добре. Защото ако те направят компромис и ви се доверят, а вие не сте готови дори с един репелент против комари, то ще останат разочаровани.