Как да изберете комфортна бебешка количка?

Как да изберете комфортна бебешка количка?

Из форумите и групите на майките витае шега, че за да изберете перфектната бебешка количка, ви трябват минимум две висши образования, като по възможност едното трябва да е техническо.

В действителност, да подберем перфектното возило, с което ще обикаляме улиците с любимото ни мъниче още поне една година, не е лесна задача. Само че не е и невъзможна. Очакват ви десетки магазини като https://bubutoys.com/ , в които да намерите не само отлична селекция от модели, но също коректност и бърза доставка.

Ето няколко важни критерии, на които вашата бебешка количка е препоръчително да отговатя:

Помислете за удобството на бебето, но и за вашия комфорт

Комфортната бебешка количка е тази, която носи комфорт и за бебето, и за майката. Истината е, че в много случаи родителите наблягат в избора си главно върху визията и върху това дали бебето ще се чувства добре в конкретния модел. Но на практика, майката е тази, която „кара“, ако тя не се справя добре с возилото си, не очаквайте и на детето да му е удобно.

Съборазете избора с местата, на които най-често ще я ползвате

Повече от ключово е да съобразите избора си с начина ви на живот – в какво населено място живеете и къде смятате да се разхождате с количката, какво е състоянието на пътищата, парковете и местата за отдих, възнамерявате ли често да пътувате, защото ако, да, то тогава ви трябва компактен вариант, който лесно да се сгъва и побира в колата.

Не подценявайте техническите параметри

И като споменахме техническите параметри на бебешките колички, замислете се и за това колко време смятате да ползвате вашата. Защото има модели, които могат да се трансформират – от кош за новородено към кош със седнало положение и дори преминаване в лятна количка тип чадър. В допълнение, някои бебешки колички са от типа 3 в 1, което означава, че включват и кошче за кола. Имайте на предвид обаче, че това кошче най-често е до навършване на 6 месеца и след това ще трябва да го замените с модел за по-големи деца.

Стабилността на рамката (здравината на шасито) е топ приоритет, върху който да наблегнете. Тя е основата. А ако основата не е надеждна, съществува риск за вашето бебе. Ето защо преди да се уверите, че рамката на бебешката количка не е съвършено здрава и стабилна, не преминавайте към избора на бебешки играчки за количка. Просто защото това може да не се окаже перфектната за вас количка!

Обърнете внимание и на гумите

Повечето опитни майки ще ви кажат да гледате гумите! Да, това наистина е важен детайл от бебешката количка. Повечето по-леки модели, които привличат погледа на неопитните майки, разполагат с прекалено малки и дори кухи пластмасови гуми, които бързо се чупят, количката започва да трака при всяко преминаване и по най-гладката улица, а освен това не са способни да преминат през всички възможни препятствия. Особено у нас, в тежките градски условия в България. Ето защо голяма част от потребителите залагат на големи гуми и надеждни амортисьори.

Съхранение

Преди да закупите бебешката количка, в която сте се влюбили, помислете къде и дали ще можете да я съхранявате. Нещо повече – проверете няколко пъти доколко надеждни и безопасни са системите за закопчаване като колани, отключване на шасито и всички механизми за трансформация на количката.

Въпреки че за бебето сме готови на всичко и на най-скъпото, запомнете, че не винаги високата цена задължително означава и високо качество!