Как да изберете подходящ парфюм за подарък?

Как да изберете подходящ парфюм за подарък?

Парфюмът, определено, е един от най-оригиналните и същевременно класически подаръци. Той е чудесен вариант за почти всеки повод, а освен това носи усещане за красота, харизма и пъстър букет от емоции.

Ако знаете кой е любимият парфюм на човека, на когото ще го подарявате, вие сте истински късметлии. Общо взето изборът на подарък за вас ще е лесна и бърза за изпълнение задача. Ако обаче държите именно парфюм да е вашата изненада, но нямате и представа как се казва ароматът,който близкият ви човек обича да носи, ще трябва да преминете през една глъвоблъсканица.

Тя е пътят, по който ще преминете, за да достигнете до перфектно избрания аромат. А ние разполагаме с всички стъпки, по които да се водите. Вижте специалните ни насоки за избор на подходящ парфюм за подарък.

Какъв е поводът?

Често отговорът на този въпрос разрешава загадката на какво да се спрете. Смята се, че ако поводът наистина е специален, по-добре е да заложите на оригинален марков парфюм, като в случая е препоръчително да заложите на по-скъп аромат. Ако ще правите подарък на половинката, заложете на нещо страстно и романтично. В случай че поводът е Коледа, изберете с една идея по-тежък и наситен аромат. През зимата се ползват точно такива парфюми.

Водете се по вкусовите предпочитания на вашия близък човек

Макар и да не знаете кой е любимият му аромат, можете все пак да го нацелите. Помислете какви неща харесва, какъв човек е. По-деликатните хора предпочитат нежни и флорални, в голяма степен класически аромати. Артистичните и ексцентрични натури ще изберат парфюм с наситен аромат. От друга страна, възрастта и начинът на обличане също могат да послужат за отличен ориентир относно перфектния парфюм за подарък.

Направете проучване за актуалните аромати

Ако анализирането на личността ви е сложно и не можете да определите какво ще се хареса на човека срещу вас, изберете просто нещо модерно. Вижте кои са последните актуални попълнения на големите марки. Или изберете някой от най-харесваните за сезона парфюми. Имайте на предвид, че условно трябва да разделите ароматите и според времето. Напомняме ви, че през лятото се носят по-леки, флорални и нежни парфюми. През зимата можете да заложите на ориенталски аромати, както и на такива с интензивни нотки.

Добра идея са подаръчните комплекти

Има не малко бюджетни и същевременно оригинални варианти за сетове от парфюм и душ гел, тоалетна вода, сапун или лосион за тяло със същия аромат. Тези комплекти са страхотен вариант за истинските почитатели на парфюмите. Обикновено, такива потребители са силно привързани към един аромат. Купувайки определен парфюм, те се стремят нотките му да присъстват и в продуктите за тяло, които използват. Някои дори прибягват и до подобни ухания в избора си на ароматизатори за стаята. Ако бюджетът ви е ограничен, но държите на подаръчен комплект, можете да заложите на така наречените травъл сайз – или малки разфасовки на отделните продукти, подходящи за багажа при пътуване, особено със самолет.

За повече идеи, препоръки и насоки в избор на подходящ парфюм за подарък – без значение дали е за жена, или за мъж, прочетете още по темата: https://www.actualno.com/curious/6-syveta-kak-da-izberem-podhodjasht-parfum-news_755823.html.