Съвети за това, как да накараме нашите парфюми да издържат по-дълго време

Перфектният парфюм, който се превръща във Ваш запазен аромат, е този парфюм, който сте заобичали във времето. Нещо повече, това е парфюмът, който когато свърши правите всичко възможно да си набавите още една опаковка от него.

Ароматната композиция, съхранението на парфюмът, типът кожа са сред основните фактори, които оказват влияние за дълготрайността на парфюма. Например, ако парфюмът е подложен на слънчева светлина, то това означава, че много скоро ароматните нотки ще се откроят, т.е. парфюмът ще се развали. Друг съвет, за да повишите издръжливостта на парфюмите си, да ги държите далеч от влажни места. Влагата има неблагоприятен характер за парфюма и също както слънчевите лъчи, може да го повреди далеч по-рано от срокът му на годност, например.

Сигурно не знаете, но точките на тялото, където най-силно и трайно се усеща парфюмът, това са местата където се усеща пулса. Зоните, които излъчват най-висока температура подобряват освобождаването на ароматните молекули, с други думи – нанасяйте парфюмът точно на тези точки и по този начин, употребата му ще е по-дълга във времето. Например, едно впръскване на подобна точка може да задържи уханието си и цяла седмица.

Последният, за настоящата статия съвет е да впръсквате парфюмът по стандарт, а именно – от разстояние на около 30 сантиметра.  По този начин парфюмът ще се разпръсне равномерно по по-голяма част от тялото.

Има много трикове за ежедневието, с които да подобрите уханието си. Някои дами носят малко топче, напоено с любим парфюм в сутиена си, като по този начин ароматът се усеща ял ден, но вече Вие решавате дали да се възползвате от този , и ли от други трикове, или да наблегнете на традиционната употреба на парфюм.

Истината е, че когато попаднем на любим парфюм, буквално не искаме той да свършва. Съгласете се с нас. Особено, ако е лимитирана серия, или такъв, който трудно се предлага на нашия пазар. Именно и поради тази причина Ви съветваме да пестите от настоящия парфюм, като впръсквате максимум три пъти на ден. Прекомерната употреба на парфюм може да отблъсне хората около Вас, затова се обръщаме към Вас с простичкия съвет, да не прекалявате.

Финални думи. В настоящата статия Ви бяха представени съвети, както за по-дълготрайна употреба, така и за задържане на по-дълго време на аромата. Вярваме, че съветите ще Ви влезнат в употреба. Вярваме, че прочитайки тази статия ще получите допълнителна информация за употребата на парфюмите и тяхната по-дълга експлоатация.