Изборът на климатик е често пренебрегван. Повечето хора отиват в някой магазин и се оставят на продавачите да ги убедят, кой е най-добрият избор за тях. Звучи почти толкова лесно, колкото  да си купиш нови кецове. Но фактите показват, че не е.  Главното условие, което трябва да се знае за тези уреди е, че те зависят от мястото на което ще работят. Трябва много внимателно да определите, къде ще го поставите. Каква е кубатурата на стаята, как е разположена и има ли изолация? Можете ли да си позволите да е шумно в стаята?  Когато сметнете тези неща, ще знаете колко мощен климатик ви трябва и какъв вид. Видовете са само два – инверторни и конвенционални. При първите разходът на енергия спада с 30%. Климатици Daikin са лидери в областта на инверторните климатици. Можете да ги намерите в магазините на Кием Клима. Те използват толкова колкото им е нужна и се регулират автоматично, без да се изключват, а вторите (конвенционалните) – като стигнат определена температура и спират работа, до промяна на температурата.

Брандът Daikin е гаранция за качество и иновации.

DAIKIN FTXB20C

Когато става въпрос за електроуреди, всеки иска да се довери на голяма компания с доказани качества. Така се осигурява сигурност и спокойствие. Daikin е японска компания, създадена в началото на ХХ век.  Първоначално  оперира в областта на химическата промишленост. Произвежда елементи за радиатори на самолети, по-късно климатизира влаковете в Япония. Снабдява японския флот с хладилни устройства, както и пуска първите в Япония сплит модели климатици. Освен това е първият бранд в света, който изобретява климатиците с функция за овлажняване. През 2012г пуска на пазара първият климатик, който използва R-32 охладител. Печели редица награди и признания с иновациите си. Всички тези фактори допринасят да е вторият по големина в света производител на домашни климатични и вентилационни системи.

Daikin имат продажби в 140 различни държави. Разпространяват продуктите си максимално мащабно. Затова и производството им е в 80 различни дестинации. Това позволява максимално много опции за доставка, както и пълното задоволяване и запознаване с потребителските нужди. Тази стратегия е успешна и затова са доказателство продажбите им през 2015 година – 15 милиарда долара. Естествено голяма част от нетната печалба я влагат в иновации. Включително и техен технологичен център, който им дава възможността да провеждат проучвания и тестове. Тази практика ги прави лидери на пазара. В центърът на компанията поставят освен иновациите и човешкият фактор. Тяхно мото е, че трябва хората да работят с ентусиазъм и цел. Това е единственият начин една работна среда да е продуктивна.

Всеки един климатик Daikin е символ на професионализъм и технологичен напредък.

Техните климатици са продукт на успешната политика, която компанията следва. Нова технология е, че ако изберете да имате едно външно тяло с няколко вътрешни, можете да регулирате всяко  вътрешно по отделно. Това ви дава комфорта да нагласяте различните помещения в различни режими, удобни за всеки. Техните модели с R-32 охладител (Ururu Sarara) ви дават възможността да овлажнявате и изсушавате въздуха, без да има нужда от воден резервоар. Дизайна на климатиците е съобразен с най-новите тенденции. Много интересна характеристика имат подовите им климатици Daikin Nexura (https://www.kiemclima.com/daikin). Те са почти безшумни. Измереното ниво  на шум (23dB (A)) е под естественото ниво  в тиха стая(40 dB(A)) . Което ги прави по-тихи от тишината. Това е изключително подходящо за бебета и малки деца с проблеми със заспиването. Като добавим и основната характеристика на климатици Daikin – високата енергийна ефективност, всичко това ги прави изключително надежден избор за вашият дом. Сигурността от всяка една нова технология, изработена за да ни улесни и подобри живота, им позволява да са начело на световният пазар.