За децата лятото трябва да бъде време за веселие, безгрижни игри и хубави спомени. За съжаление това не винаги се получава, когато не сме планирали лятна почивка или някакви интересни активности за децата си. Намирането на летни занимания за децата ви, може да се окаже обаче предизвикателство, особено ако живеете в града.

Според данни от последно изследване децата в България са на първо място по най-много време прекарано вкъщи през ваканцията.

Ще се съгласите,че ваканцията прекарана пред компютъра и таблета не е пълноценна. Едно от най-добрите неща, които да направим за децата си е да им осигурим едно страхотно лято пълно с незабравими преживявания и емоции. Отлична е комбинацията между физическа и интелектуална активност. Затова добре е да комбинираме активностите му през лятото така, за да има баланс между едното и другото.

За съжаление след края на училището, децата позабравят повечето взет учебен материал през ваканцията. Често учебните часове през годината не са достатъчни за някои деца да си затвърдят знанията по определен предмет. Това важи за изучаването на втори език например. Случва се така, че на децата не са им достатъчни само работата в клас и домашните, за да научат изцяло английски.

Някои деца се чувстват неуверени да говорят на английски или изпитват трудност при слушане с разбиране. Това е така, защото в някои училища комуникацията на английски или слушането на диалози в час се пропуска. Но те са важни елементи при изучаването на един език. Чрез комуникация чуждия език се усвоява много по-лесно. Необходим е  подход, които е различен от традиционните и подходящ дори за децата, които изпитват сериозни трудности в изучаването на чужд език.

Най-важното в случая е да събудите интереса на детето към езика. Ето някои идеи как да накараме детето ни да научи лесно английски:

Използвайте песнички

С помощта на музиката, детето много лесно може да развие своето слушане с разбиране. Така то ще запомни произношението на думите много по-добре.

Гледайте любими  филмчета

Също както песничката, детското филмче също помага на детето да запомни правилното произношение на думите. Гледайте с детето си любимите му филмчета на английски със субтитри, за да може то да разбере и значението на всяка дума.

Четете

Отделете време от деня за четене, като не е нужно да трае дълго. Изберете му книжка или комикс с любими герои, които да са интересни за детето и го карайте да повтаря думички от текста. Постепенно то ще научи цели фрази и изречения.

Знаете ли, че детето ви може да направи нещо полезно и продуктивно през лятото, докато се забавлява. Например  като подобри английския си, докато играе на различни игри и общува с други деца. Може да направи това в международен детски езиков лагер Lucky Kids. Този лагер се провежда в Банско и включва ежедневни уроци по английски език и забавни занимания. Всички активности се провеждат под непрекъснатия надзор на учители и аниматори.

Град Банско предлага отлични условия за различните активности на лагера, от които планински преходи, конна езда, колоездене, пейнтбол, пикник и други.

Уроците се водят от квалифицирани учители, чийто английски им е роден и те прилагат иновативни методи на обучение. Тези методи на преподаване на английски  следват последните тенденции в педагогиката на обучението и са успешни, защото включват интерактивно обучение. Учителите разговарят на английски с децата по време на уроците и игрите и ги мотивират да общуват на английски и помежду си. Това помага да се преодолее „езиковата бариера“и кара децата да се чувстват по-уверени и комфортно в комуникацията на английски. Учителите в този лагер прилагат индивидуален подход и специални техники за повторение на думата за децата, които се затрудняват да говорят на английски.