Колко често е нужно да сменяме гръбчето на телефона си, разкриват от etuo.bg

Колко често е нужно да сменяме гръбчето на телефона си, разкриват от etuo.bg

Отговорното отношение към ценни притежания като смартфоните, е предпоставка за тяхната продължителна употреба. За да бъде тя именно такава, трябва да не пропускаме да използваме гръбчета за телефони, които имат за цел да предпазят корпуса и дори екрана на устройството от най-честите механични повреди, които възникват в хода на тяхната употреба – обелване, деформации, счупване, намокряне, замърсяване и др. Дори и вече да сме се сдобили с такива, е препоръчително да прибегнем до тяхната смяна, ако те са износени и не осигуряват желаната от нас протекция.

От какво предпазват гръбчетата за телефони

Всеки е добре да бъде наясно с многобройните ползи, с които съвременните гръбчета за смартфона могат да бъдат описани. Едната от тях е разнообразните материали за изработка, в които имаме възможност да ги открием – пластмасови, силиконови, дървени, гумени, TPU и др. Всеки модел кейс е лесен за почистване и за смяна, което го прави и практична придобивка за собствениците на мобилни апарати, разказват от онлайн магазин etuo.bg. Освен от изцапване калъфите предпазват устройството и от други видове щети, като надраскване и дори много по-сериозни последствия. 

Колко често се извършва тяхната смяна

Питате се колко често е добре да извършвате смяна на стария кейс с нов? Този въпрос е тъкмо намясто, защото покупката на калъф е инвестиция, която всеки от нас иска да направи разумно. Напълно излишно е да се затрупвате с гръбчета за телефон, защото трудно бихте използвали всичките. Оптималният вариант е да си вземете 2-3 и да ги сменяте според настроението и момента. Така не само ще разнообразявате визията си, но и ще допринесете за това те да се износят по-бавно. Друг е въпросът с техния експлоатационен живот. Нека дадем пример:

  • Ако използвате силиконово гръбче за телефон, който е пожълтял, навярно е време за смяна – не се колебайте да я извършите;
  • Същото може да се каже и за калъфите тип “тефтер”, които са изработени от кожа. С времето тя се износва и дори прокъсва на места (обикновено на сгъвката). Когато това се случи, не се бавете със смяната;
  • При пластмасови кейсове за телефони, пък се наблюдава счупване на материала, което отново е причина за покупката на нов калъф – така високата протекция ще продължава да е налице.

От etuo съветват притежателите на телефони да не се колебаят относно смяната на износеното гръбче, а да я извършат в кратки срокове. Имайте предвид, че пазарът предлага модели на напълно достъпни цени, така че няма да срещнете финансови пречки да освежите колекцията си от кейсове.