Най-важното, което трябва да знаете за душ параваните за баня

Най-важното, което трябва да знаете за душ параваните за баня

Добрият душ е от съществено значение, но още по-съществено е наличието на добър параван, особено ако искате да се откажете от завесата за душ. Завесите се поддържат по-трудно чисти, често са причина за появата на мухъл и плесен в банята и могат да изглеждат грозно и старомодно.

Душ параваните са чудесен начин да гарантирате, че банята ви ще остане без пръски, докато се къпете. В това удобно ръководство ще намерите всичко, което трябва да знаете за душ параваните за баня, както и няколко от нашите любими.

Какво представлява душ параван за баня?

Душ параваните за баня са стъклени панели, които спират изтичането на вода от комбинираната ви вана и душ. Те се закрепват към стената обикновено с помощта на панти и се изработват от стъкло с различна дебелина. Представляват минималистична и ефективна алтернатива на душ завесите.

Какви са размерите им?

Размерът на паравана, който трябва да изберете, зависи от размера на банята. Обикновено те се измерват в милиметри и се предлагат в огромна гама от ширини и височини, обикновено между 1400 и 1500 мм. Предлагат се и в различни форми, които да подхождат на вашата баня, ако имате нещо малко по-различно!

Дебелината на душ параваните за баня обикновено варира от 3 до 8 мм. По-дебелите, закалени душ паравани са по-луксозни, но са и много по! По-тънките могат да се усещат малко по-нестабилни, но със сигурност вършат отлична работа, често за част от цената.

Лесни ли са за монтаж?

Монтирането на душ паравани за баня е по-лесно, отколкото много хора си мислят. Въпреки че „направи си сам“ може да спести време и пари, не сме сигурни, че си струва да повредите чисто новия си параван. По-добре извикайте специалист.

Нуждаят ли се от много последващи грижи?

Макар че не се нуждаят от особена поддръжка, душ параваните за баня трябва да се почистват редовно, за да се предотврати появата на петна, вижте нашето подробно ръководство за почистване на душ стъкло тук. Най-добрият начин да направите това е да избърсвате душ паравана за вана след всяка употреба. По-скъпите душ паравани за баня имат покритие за лесно почистване, което ще улесни още повече работата. Макар че почистването след всяка употреба може да изглежда прекомерно, то ще ви помогне да поддържате банята си в отлично състояние, а душ параванът ви ще изглежда чисто нов за по-дълго време.

Доколко са безопасни за семейства с малки деца?

Висококачествените душ паравани не би трябвало да създават проблеми в семейната ви баня. Уверете се, че душ параванът за баня е изработен от висококачествено закалено безопасно стъкло, иначе може да съжалявате по-късно. Стъклото също така ще бъде скосено, което ще създаде гладък ръб. Ако се притеснявате, изберете сгъваем параван за душ, който може да се прибере, ако наоколо има деца.

Колко струват?

Цената на душ паравана за вана зависи от дебелината и качеството на стъклото, размера на паравана и стила. По-тънките модели с прави краища и без допълнителни функции могат са по-евтини. Бюджетните и евтини паравани за душ със сигурност ще свършат работа, но след няколко години може да не изглеждат като чисто нови.