Ориенталски привкус и магията на Близкия изток – пикантните парфюми са тук

Ориенталски привкус и магията на Близкия изток – пикантните парфюми са тук

С настъпването на лятото повече от всякога се настройваме на експериментаторска вълна. Независимо дали ще говорим за дрехи, аксесоари или парфюми, все по-голяма част от нас изявяват желание да заложат на нещо ново в ежедневната си визия.

Споменавайки ароматите, решихме, че ще е повече от удачно да спрем вниманието си на един тип парфюми, които са особено подходящи за лятно носене. Горещите месеци от годината категорично позволяват повече авантюризъм и търсене на приключения – определено смятаме, че компанията на ориенталските парфюми е повече от подходяща за подобни начинания. Ето защо ги виждаме като едни от безспорните любимци в благоуханния свят на красотата.

Ориенталските парфюми придават нотки на загадъчност, страст и целеустременост

Едва ли съществуват аромати, които по-добре да опишат настроенията, които ни вдъхва летният сезон. Определено всеки от нас би искал да усеща порива на приключенията – добър старт за това е обзавеждането на козметичната колекция с няколко ориенталски есенции, които бързо ще се превърнат във верни наши спътници.

Ориенталските парфюми се характеризират с известна доза пикантност и приятна лютивина, разливащи се по кожата и оставящи трайни следи в съзнанието. Ако сте почитатели на страстта, приключенията и усещането за дързост и привлекателност, то този тип аромати определено ще се превърнат в предпочитаните от вас козметични продукти за лятото. Компания на пикантността и лютивината правят още и акордите, носещи така характерната и неподправена сладост. Често в състава на ориенталските парфюми откриваме комбинации между пипер, джинджифил, кардамон, ванилия, ориенталски цветя, различни по вид подправки. Парфюмната пирамида е умело изградена така, че да достигне до перфектния благоуханен баланс.

Парфюми с аромат на пикантни подправки и ванилия въздействат като естествен афродизиак

Споменавайки летния сезон и страстта, която завладява горещите нощи покрай брега на морето, няма как и да не се спрем на следното – уханията, вплетени в съдържанието на повечето ориенталски парфюми, умело въздействат на сетивата и съзнанието, превръщайки се в същински естествен афродизиак. Това прави този тип аромати още по-подходящи за лятно носене. Ако есенциите ви се струват твърде тежки и дълготрайни, което са съпътстващи характеристики на ориенталските парфюми, то бихте могли да ограничите тяхното носене само до вечерните часове. Добра опция за парфюми, подходящи за носене през лятото през деня, са всички флорални, плодови есенции и такива с подчертано присъствие на зелени и свежи акорди.

При всички случаи, разбира се, трябва да следвате собствените си вкусове и предпочитания при избора на козметика, независимо дали става дума за бяла, декоративна такава или страхотни парфюми, които да подчертаят вродената ви красота.