Предимства и недостатъци при покупка на дамски обувки онлайн

Предимства и недостатъци при покупка на дамски обувки онлайн

Казват, че интернет шопинга е бъдещето. Най-вероятно след време, но едва ли в близко бъдеще, ще пазаруваме само от онлайн магазини. Манията е обхванала мнозина. Няма спор, изключително удобно е, докато седите на дивана и похапвате пица или докато пиете кафе с приятели и хоп, вече сте напазарували, вместо още да обикаляне по моловете или да чакате по опашките за чифт обувки. Още за обувките може да видите в уебсайта.

Предимства и недостатъци при покупка на дамски обувки онлайн

Колкото и прецизни да сме в подбора на дрехи и обувки, все се намира някой търговец който да развали настроението ни. Всички жени са запознат с онова ужасно чувство, изразяващо се в разочарование от определен чифт обувки.

Когато желаем да пазаруваме онлайн, е добре да селектираме като за начало няколко магазина, с които сме запознати и сигурни, че няма да бъдем разочаровани от стоката, която те предлагат. Това е неотложен анганжимет за всяка дама.

Може да пазарувате неограничено, навсякъде и по всяко време. Няма проблеми, че не е измерена дадена обувка, тъй като реномираните магазини предлагат връщане и безплатна доставка, което максимално олеснява всяка една от нас.

Колкото и прецизни да сме в подбора на дрехи и обувки, все се намира някой търговец който да развали настроението ни. Всички жени са запознат с онова ужасно чувство, изразяващо се в разочарование от определен чифт обувки, който изобщо не прилича на този от снимката при поръчка. За да не попадаме на такива  „уникални находки“, в по-долните редове ще разгледаме предимствата и недостатъците на онлайн пазаруването на дамски обувки.

Предимства 

  • Икономия на време – това е несъмнен плюс. Пазаруването онлайн, предоставя повече свободно време за други занимания, плюс това може да се поръча по всяко време на денонощието и отнема не повече от 10 минути.
  • Приятна придобивка преди празник – ужаса във всеки магазин в навечерието на всеки празник е познат на всеки човек. Стълпотворението, което настъпва наподобява края на света. Стига се до дефицит на дадена стока. Онлайн пазаруването буквално ви избавя от този същински кошмар, особено ако не обичате да бързате и искате да избирате по-внимателно. 
  • Необикновени модели – ако се разгледа и се разрови малко по-сериозно в интернет магазините, могат да се открият много интересни, красиви и редки дамски обувки. В обикновените магазини това няма как да стане.
  • Икономия на пари – Има много онлайн магазини, които предлагат онзи същия чифт обувки, които сте харесали онзи ден в магазина на ъгъла, при това с огромно намаление. Това е така, защото оикновените магазини заплащат повече пари за реклама и наем, докато в интернет са по-евтини като обслужване, затова и надценките на стоките са по-ниски.
  • Избор за начин на плащане – Винаги има избор за начин на плащане. Дали той ще е в брой при доставка или чрез банков превод с кредитна или дебитна карта, решавате вие. Това винаги е било приятно и удобно.

До тук с плюсовете. Те са очевидни за всеки, но нека разгледаме и недостатъците на онлайн пазаруването на дамски обувки, за да бъдем по-обективни.

Недостатъци на онлайн пазаруването на дамски обувки

  • Възможни проблеми с доставката – Понякога, цената на доставката може да се окаже прекалено висока и това рязко ни рзочарова, поради причината, че почти заплащате двойно за онзи уж евтин чифт обувки. Понякога дори е възможно доставката да бъде по-скъпа от стойноста на стоката. 
  • Проблеми при връщане на обувките – Избирайки в интернет определен чифт обувки може да бъде сбъркан номера, а може просто да не ви харесва как изглежда на живо даден модел, който същевременно на картинката е бил повече от страхотен. В този случай се налага да поискате замяна или връщане на стоката. Тази процедура обаче е доста усложнена в онлайн магазните. Затова преди покупка, на каквато и да е стока е добре да бъдете запознати с правилата и условията им.
  • Риск от измама – Уви, понякога може да не получите нито обувки, нито да ви се върнат парите. За да се избегне дадения проблем, е добре да се запознаете добре с онлайн магазина, от който смятате да пазарувате. Потърсете отзиви и за качеството на обслужването и телефонните номера, както и на юридическите данни.
  • Дълго чакане на завката – Ако ползвате пощенска услуга за получаване на стоката, съществува риск просто да не я дочакате. В пощите работят хора и понякога е доста натоварено, особено по празниците. Затова е добре да не поръчвате обувките, които ви трябват за след 10 дни, а доста по-рано.