Модната индустрия подчертано произвежда много повече артикули за жени, отколкото за мъже: дрехи, бижута, обувки, различни аксесоари… Вариантите граничат с безкрайност. Истината е, че мъжете също се нуждаят от повдигане на самочувствието чрез начина, по който изглеждат. И макар разнообразието от пособия да не е чак толкова голямо, колкото това при дамите, съществуват някои базови модни правила. Ако  господата са стриктни при спазването им, ще постигнат стилна изчистена визия, която не би оставила безпристрастна която и да е дама с добър вкус.

Аксесоари

Има определен набор от аксесоари, които никога не излизат от мода и винаги ще допринесат за класната визия на един мъж. Сред тях са часовниците. Часовникът не е само аксесоар; освен личните предпочитания, той може да бъде индикатор за социалния статус в обществото. Скъпият часовник е белег на добро образование и кариерни успехи. Разбира се, не само цената е важна. Колкото и да е скъп аксесоарът, на първо място той трябва да е правилно съчетан. За господата, които са почитатели на деловия и по-строг стил на обличане се произвеждат специални модели часовници, които имат семпъл, но елегантен дизайн. Каишките се предлагат най-често в два варианта – метални и кожени. Металните каишки могат да излъчват мъжественост и категоричност, но са по-ангажиращи. Кожените каишки са по-универсални и се съчетават доста по-лесно с различни стилове облекло.

Другото нещо, на което трябва да се обърне специално внимание, това са обувките. Инвестицията в чифт качествени обувки винаги си струва. Добре подбраните обувки придават линия и стил. Достатъчно е да са здрави, удобни и внимателно поддържани; прашните и изкаляни обувки, дори и да са скъпи, биха направили много грозно впечатление. Признак на вкус и внимание към детайла ще демонстрира съчетаването на обувките с колана.

Слънчевите очила освен, че имат практическата функция да предпазват очите от ярката светлина, са аксесоар, който допълва визията и придава специфичен чар.  При тях най-важно е да се съобразят с формата на лицето. При овално лице ще паснат очила с квадратна форма, а при по-ъгловато – такива, които са по-заоблени. Намирането на точния модел слънчеви очила става с внимателното им изпробване преди да се закупят. Силата на защитата, която стъклата им притежават срещу UV-лъчите, също не бива да се подценява за сметка на цената или модела.

Мъжките парфюми

Парфюм за мъже

Парфюмите не са предвидени за употреба единствено от  нежния пол. Пазарът предлага богат избор от смели мъжки аромати, които биха допълнили визията на всеки самоуважаващ се съвременен джентълмен. Добре е да се разполага с два парфюма – един за ежедневието и друг, който да е подходящ за официални събития.

Различават се няколко основни типа мъжки парфюми, върху които се градят най-различни комбинации от аромати. Всеки един тип съответства на различен темперамент. Например, парфюмите със свеж полъх на тревисти растения и мента, са идеални за деловия мъж, а цитрусовите и цветните – за младежите. По принцип цветните аромати не се намират лесно сред палитрата на мъжките парфюми и се приемат по-скоро за унисекс.

Срещат се още три базови аромата – кожени, дървесни и пикантни. Те носят усещането за подчертана мъжественост и са подходящи за по-зрели и уверени мъже.

Важно е да се знае, че когато един парфюм се нанесе върху кожата, той добива различен аромат спрямо този, който е във флакона. Това е така, защото върху парфюма буквално влияят химичните процеси, които се случват в самото тяло.

Ако считате, че като допълнение към личния ви стил липсва единствено точният парфюм, то Венера Козметикс разполага с богата галерия от мъжки парфюми, които могат да бъдат разгледани бързо и лесно онлайн. Предлагат се оригинални аромати на известни марки. При интерес, последвайте следния адрес: https://fragrances.bg/mens-fragrance

Някои допълнителни съвети

Тъй като всеки разполага с различен бюджет, ясно е, че скъпите маркови облекла и аксесоари не се закупуват толкова лесно. Положителната новина е, че добрият вкус е въпрос най-вече на правилно съчетаване и никога не остава незабелязан. Ключът за това най-често се крие в умереността. Избягвайте прекалено кичозните и тежки аксесоари, както и лъскавите материи. Прекалено многото наситени цветове на едно място, също могат да се окажат неблагоприятна комбинация. Няма да сбъркате, ако в облеклото си подберете до три основни цвята. Не е добра идея да се подбират дрехи с твърде едрите лога или надписи по тях. По-опростеният и елегантен стил би предпазил от случването на така наречените „модни гафове“.

Размерът на дрехите също не е маловажен – дори най-скъпият костюм ще стои смешно, ако е твърде голям или малък. Освен да са по мярка, добре е дрехите така да се подберат, че да подчертаят индивидуалните предимства на всяка фигура.

За финал – най-лесно се излъчва самочувствие и увереност тогава, когато човек се чувства удобно.