Родителите на полярна мечка го правят лесно. Техните деца имат естествена козина, така че винаги са готови за есен и зима. Ние, човешките същества обаче, трябва да се грижим повече децата си в студено време. В тази статия ще разгледаме видовете зимни якета и ще ви помогнем да направите най-подходящия избор за вашето дете.

Видове зимни детски якета

Изолиращи якета: яке с изолационен пълнеж е най-топлият ви вариант за най-студените дни.

Синтетични детски якета: По-достъпни като цена, синтетичните версии предлагат топлина, дори и да се намокрят. Ако ви интересува да разгледате някои видове, може да погледнете тук: https://crazy-kids.bg/detski-yaketa

Якета от вълна: Меки, топли и ценово достъпни, якетата от вълна осигуряват добро количество топлина.

Снежни якета: Тези изолирани якета (почти изключително със синтетичен пълнеж) имат много функции, които ги правят подходящи за големите студове. Повечето от тях са и водоустойчиви / дишащи, така че са идеални за всякакви условия.

Якета 3 в 1: Тези якета комбинират външна водоустойчива обвивка от дъжд с изолирана облицовка. Те могат да бъдат изработени от вълна или да имат изолационен пух или синтетичен пълнеж. Най-универсалният вариант за връхни дрехи, той позволява на децата да носят всяка част поотделно или заедно.

Дъждовни якета: Въпреки че много изолирани якета също осигуряват защита от дъжд, вашето дете вероятно се нуждае от специално яке за определени случаи.

Вижте как да купувате детски якета и други зимни връхни дрехи за най-малките

Купувайте според вашия климат

Родителите в едни части от света например изпитват много дъжд, така че управлението на влагата е от ключово значение. Синтетичните изолации, които добре се справят с влагата, имат голям смисъл тук. Водоустойчивите външни обвивки, които също са дишащи, си струват допълнителните разходи. В студен, сух климат, например, децата трябва да са готови за минусовите темперaтури – тогава са необходими пухени якета и изолиращи ръкавици.

Помислете нивата на активност на децата ви

Ако децата ви отидат с вас на поход в студено време, те ще генерират топлина непрекъснато, така че тук им трябват по-малко подпухнали, по-малко обемни якета и панталони. Това се променя в ситуации на спиране и каране, като на хълм, при който човек се движи нагоре, стоене на опашка и прибиране надолу. При този сценарий по-добрата изолация ще помогне за поддържане на топлината по време на престоя ви навън.

Не пазарувайте според температурните оценки

Много променливи влияят на топлината. Децата имат различни метаболизми и времето с вятър и дъжд рязко променя това колко топлина на тялото задържа едно яке. Може да видите температурни оценки на детското облекло в някои магазини, но не ви препоръчваме да разчитате на тях. Иначе те могат да бъдат полезни за сравняване на относителната топлина на две якета от една и съща марка.

Не забравяйте аксесоарите

Детските глави, ръце и крака бързо изстиват, така че бъдете сигурни, че малчуганите ви имат топла шапка и ръкавици. Дебелите чорапи, заедно с някои обувки за зимата или за дъжд, също са важни.

Уверете се, че всичко пасва, преди да купите

Малко неща са по-объркващи от размерите на децата. А марките варират значително по начина, по който детското облекло пасва. Прочетете как да обличате децата си на открито, за да научите повече за размера.

След това, независимо дали купувате артикули в магазина или онлайн, пробвайте всичко, веднага щом се приберете. Не чакайте, докато падне първият сняг, за да разберете, че купените от вас дрехи не са подходящи.