Няколко съвета за добро On-page SEO

Няколко съвета за добро On-page SEO

Ако вече притежавате сайт, който показва вашата дейност или стоки, то тогава най-вероятно знаете колко е важна SEO оптимизацията. Цялата информация On-page, която предоставяте на вашите посетители може да вдигне стойността на сайта ви в техните очи или точно обратното – да я свали толкова, че те никога повече да не го посетят. Уеб сайтовете, които не искат да бъдат добре класирани по ключови думи загърбват SEO оптимизацията изцяло, а тези, които държат да задминат конкурентите си се доверяват на професионални агенции, които да им помогнат в това начинание. SEO агенциите, като SeoWebDesign работят в двете много важни направления на оптимизацията – On-page и Off-page, като по този начин усилията им са насочени за изпълнение на всички поставени цели по едно и също време. Тези цели могат да бъдат:

  • Повече трафик от посетители на уеб сайта;
  • По-дълго време посетителите да се задържат на страниците на сайта;
  • Посетителите да правят повече поръчки;
  • Да гледат повече видеа, да четат повече статии и т.н.

On-page оптимизацията включва много неща, но ние ще хвърлим светлина само върху няколко от тях.

Пишете текстовете за вашата аудитория

Този SEO съвет за писане го слагаме най-отгоре в списъка, защото това е най-честата грешка. Изглежда достатъчно лесно за изпълнение, но в реалността, много компании изобщо не се съобразяват с него. Когато започнете да приготвяте текстове за вашия сайт се постарайте да изградите съдържание, което се харесва и съвпада с интересите на вашия целеви пазар. Текстовете е необходимо да отговарят на въпросите на вашите клиенти.

Не всички публикации трябва да са за вашия продукт или услуга, но всички те трябва да са свързани с индустрията. Тоест, ако продавате обувки, можете да не се фокусирате само и единствено върху тях, ами да разширите темите до обувната промишленост, грижата за стъпалата, стелките за обувки и т.н.

Утвърдете себе си и вашата компания като експерт във вашата индустрия, като напишете SEO-friendly съдържание, което е интересно и информативно. Утвърждаването на името ви е една от първите задачи. За да може търсачките като Google да ви имат доверие е необходимо да изградите около бранд името си авторитет.

Свързвайте всичко с вашето бранд име

Много важен SEO съвет, който много от фирмите отново пренебрегват. Когато публикувате материали в блог или дори в чужди сайтове, опитайте са да обозначавате вашия бранд, а не само стоката или услугата, която искате да промотирате. Ако пък искате да публикувате чужди материали, които биха били полезни на вашата аудитория, задължително го направете от вашия сайт или социална медия.

Пишете добри заглавия

Заглавието и H1 тага на всяка страница играят много голяма роля в това, дали страницата е приемана от търсачките като важна. Заглавията са прекрасен начин да направите впечатление със съвсем малко текст. Не подценявайте силата на едно добро заглавие. Постарайте се заглавията да са ясни, интересни и разнообразни. Използвайте и ключови думи, като важно условие е да се опитвате да не заблуждавате аудиторията си. Обърнете внимание и на мета описанията, защото те ще се виждат в резултатите в търсачката.

Използвайте фрази, богати на ключови думи

Използвайте подходящи фрази, богати на ключови думи, в заглавията си, както и в цялото си съдържание, за да наблегнете на основната тема. Тук също обаче има много важно условие – не трябва да пренасищате, защото това ще има негативен ефект върху вашето класиране. За да успеете и да наблегнете на ключовите думи и да не прекалявате с тях, се стремете текстовете ви да звучат естествено.

Структурирайте публикациите си

Да сте публикували цяла стена от текст, който е нахайно подреден ще ви навреди на сайта в две посоки. От една страна посетителите няма да го харесат, даже най-вероятно няма да го прочетата, а от друга ботовете на търсачките ще оценят сайта ви негативно.

мъж обмисля как да оптимизира уеб сайта си

Ефектът от подобен текст ще е негативен, защото посетителите ви ще напускат страницата доста бързо и това ще се превърне в лош сигнал. Разделянето на съдържанието ви на по-малки абзаци със заглавия от друга страна ще направи четенето по-лесно, което пък ще привлече посетители, които се интересуват от темата. Отделно ще е сигнал и към Google, че цените вашите посетители и се опитвате да им предоставите качествена информация.

 Използването на правилна йерархия на заглавия – H1, H2, H3 и тн., е много важно от SEO гледна точка.

Не пропускайте да сложите изображения

Хората сме визуални животни и лесно приемаме информация, която ни е представена на картинка. Добавянето на изображения подобрява не само блога ви, ами и цялото качество на сайта ви. Ако имате социални канали към вашия уеб сайт съвсем спокойно можете да публикувате и в тях вашите изображения, снимки на продуктите и тн.

Насърчавайте изграждането на естествени връзки (link building)

Добрият link building все още е от съществено значение за SEO оптимизацията. Това обаче, което вече не е част от добрите практики е купуването на връзки. Главната цел на всеки, който иска да насочи усилията си в подобряване на позициите на уеб сайта си е да изгражда толкова добро и полезно съдържание, че другите да го цитират. Всяка форма на креативност, инфографики, видеоклипове и изобщо съдържание ще помогне за по-доброто позициониране на даден сайт по определените ключови думи.