3 универсални подаръка за кръщене

3 универсални подаръка за кръщене

кръщене на дете

Кръщенето е свят ритуал, чрез който биваме посвещавани в християнското тайнство. Обичайно той се извършва около година след раждането, докато човек е още бебе.

Разбира се, някои родители избират да оставят избора на вяра и религия на своите деца, които да извършат ритуала по стъпване в християнството, ако преценят.

В тази статия ще ви дадем 3 универсални идеи за подаръци за кръщене.

Подарък за кръщене

1. Албум

Чудесен избор, когато говорим за новородено. В него родителите ще могат да съхранят най-интересните моменти от живота на бебето си – първата дума, първата крачка и много други първи неща. На пазара могат да се открият много разчупени визии на детски албуми. Те са изпъстрени с красиви картинки. Имат място за специални снимки и описания. Ако сме поканени за кръстници на бебе, спокойно можем да обмислим албума като подарък за кръщене. За да направим подаръка още по-личен, можем да го изработим сами или поне да добавим към него нещо лично от себе си.

2. Икона

Наред с кърпа, сребърно или златно кръстче, олио и вино, в църквата се носи за освещаване икона на Св. Богородица. Не бива да я забравяте, особено ако сте в ролята на кръстници. Иконата е задължителна част от ритуала. Подходяща е както за момичета, така и за момчета. Може да изберете по-малка като размер, за да може да се сложи на секция в детската стая.

3. Талисман

Талисманът е нещо, което пази и носи късмет. Това го прави подходящ подарък за кръщене както на възрастен, така и на дете. Най-често под талисман се разбира монета или подкова. И двете са уместни за случая. Този тип подаръци за кръщене не губят от своята стойност с времето. Както златните, така и сребърните монети и подкови ще придобиват все по-силна символика с годините.

В онлайн магазините за подаръци можем да намерим още много нестандартни и традиционни идеи, които да са приложими за деня на светото кръщение. Можем да попитаме роднини, които са влезли в тази роля, за съвет. Интернет е пълен с чудесни предложения, от които да почерпите вдъхновение. Последно, но не и по важност, не пропускайте да попитаме родителите дали те самите нямат насоки, които да ви улеснят в избора на подарък за кръщене.