В зависимост от стила на роклята или костюма, вида на облеклото, избираме бижута. Сребърната гривна придава специална женственост и елегантност на всеки външен вид. Правилно подбраната гривна ще подчертае мекия завой на ръката, дългите ръце, красивите пръсти и изисканите нокти. Постепенно фолклорните мотиви, ориенталските нюанси и винтидж тенденциите проникват в модните направления. Появата на сребърни гривни с висулки днес не е случайно. Практичността в съчетание с оригиналността позволява на всяка жена да създаде своя собствена гривна с индивидуален набор от малки прелести.

Сребърните гривни подхождат както на млади момичета, така и на зрели жени, основното условие при избора на „вашия“ тип бижута е желанието да създадете уникален и органичен образ. Винтидж гривните от дърво и метал, кожа и тел бяха заменени с елегантни гривни с прелести, които за много собственици стават амулети.

Висулките на сребърните гривни могат да бъдат най0различни, от това зависи и уникалността на бижуто. Достатъчно е да промените един елемент в бижуто, и сребърната гривна се превръща от закачливо бижу за деня в елегантен вечерен аксесоар. Отново сменяме висулките и се превръщаме в елегантна делова дама, която иска да подчертае своята уникалност с помощта на стилна гривна. Гривните с висулки са идеално подходящи за съвременните жени, които ценят собственото си време. Вместо да обикаляте из магазините в търсене на бижута за всеки повод, достатъчно е да закупите основна сребърна гривна и към нея да изберете различни видове висулки, които ще бъдат универсално допълнение за различни случаи в живота.

Сребърните гривни с висулки играят необичайна роля днес. От една страна, това е украшение, от друга – чар, талисман, амулет. Ако не можете да си купите висулки веднага, а те могат да се носят в произволно количество, тогава можете да си купите висулки в случай, че в живота ви се е случило нещо значимо. В този случай висулките акумулират положителната енергия на вашите спомени и емоции и ви подхранват ежедневно. Ако сте си купили кола, можете да закупите висулки под формата на малък волан или кола. Поглеждайки към висулката, ще си припомните чувствата си в този радостен ден. Ако сте имали бебе, тогава можете да попълните колекцията от висулки с оригинална фигурка, които днес се предлагат в огромни количества. Тя може да бъде не само бебешка фигурка, но и символично лице на ангел или щъркел, беберон или малка бутилка.

Стилните модерни гривни могат да бъдат направени от различни материали. Когато избирате, имайте предвид, че някои метални сплави могат да причинят алергични реакции. Определете състава на при покупката. Ако планирате да носите гривна с висулки много често (и това почти винаги се случва), тогава трябва да се спрете на благородните метали: злато или сребро.

Има определени правила за носене на сребърни гривни с висулки. Когато купувате основа, не бива да избирате бижута, които да стоят твърде плътно на ръката ви. Не забравяйте, че с течение на времето ще искате да придобиете нови прелести, които могат да причинят проблеми при носене, ако гривната е прекалено стегната. Поставят се и стопери, които предотвратяват загубата на бижутата при отваряне.

Висулките на сребърните гривни могат да бъдат направени не само от метали и техните сплави. Оригинални са тези, изработени от скъпоценен камък или стъкло Мурано. Висулките от кристалите Сваровски или от полускъпоценни камъни изглеждат игриво. Този аксесоар може да бъде чудесен подарък. На първо място те ще бъдат оценени като оригинален сувенир от младите момичета. Прелести под формата на ангели, сърца, цветя, зодиакални знаци са подходящи за младите момичета. За жени могат са подходящи стилни фигури, геометрични форми, скъпоценни камъни. Камъните, които смятате за ваши амулети, могат да бъдат най-доброто допълнение за сребърна гривна.

Уникалността им е, че те са идеални за носене както на гривни, така и на синджири. Висулките, изработени от благородни метали със скъпи камъни, не трябва да се носят в големи количества. Внимателно погледнете бижутата и вземете за себе си количеството, което е оптимално за вас в конкретна ситуация. Можете да носите гривна с 3-4 висулки на работа, през деня по време на пазаруване можете да добавите още 2-3 към основата на гривната. Малко вероятно е шефът в офиса да оцени непрекъснато дрънкащата гривна с куп висящи дрънкулки.

Но стилните бижута със скъпоценни или полускъпоценни камъни няма да оставят никого безразличен. Вечер всичко зависи от вашето въображение и желание да впечатлите. Жените, които вече носят подобни бижута, с течение на времето започват да „ловуват“ за редки и изключителни прелести. Особен интерес представляват висулките, които могат да се намерят в антикварните магазини.

Умелите, елегантните, а понякога и смешните оригинални висулки, които имат своя собствена история, ще ви позволят да трансформирате имиджа си. Можете да изберете една по-голяма висулка, или можете да създадете бижута с голям брой малки или различни по размер и форма висулки. Остава само да проверите какво ще ви подскаже вашето въображение.