Как да се подготвим за тренировка във фитнеса?

Как да се подготвим за тренировка във фитнеса?

Да си купим абонаментна карта за кварталната зала? Или да се осведомим за последните тенденции в съвременната дамска спортна мода? Кое е най-важното нещо, което трябва да направим, за да се подготвим подобаващо за активни тренировки във фитнеса?

Истината е, че всичко е важно. Ако сте начинаещи или възобновяване активен фитнес режим, подготовката е не просто наложителна, ами първата крачка към крайния успех. В следващите няколко реда ще ви заредим с подобаващи насоки и съвети, които да следвате. Задължително ги вземете на предвид, ако ви предстои тренировка за фитнеса!

Определете целите си

Във фитнеса може да отслабвате, да поддържате форма, да се стегнете, без да сваляте от телесната си маса, или просто да предоставите на тялото си необходимия тонус и здравословна доза движение за деня. Конкретната ви цел ще определи и бъдещия ви път към успеха. Освен това, колкото по-ясно визуализирате целта си, толкова по-близо ще се оказвате до нея, а и ще предприемате необходимите за нейното реализиране усилия с достатъчно много мотивация, желание и хъс.

Не подценявайте ролята на фитнес инструктора

Всъщност, той е първият човек, на когото е редно в детайли да разясните поставената пред себе си цел. Ролята на фитнес инструктора, между другото, е много повече от това да ви показва как правилно да изпълнявате отделните упражнения. Всъщност, той е човекът, който ще ви посочи кои от тях са подходящи за вас и кои не. Фитнес треньорът ще ви насочи и за интензитета и честотата на тренировките, които биха постигнали посочената от вас цел, а освен всичко друго и ще ви мотивира подобаващо.

Екипирайте се подобаващо!

Забравете за спортно облекло, което е страхотно на визия или ултрамодерно, но не и удобно. Вие сте в залата, за да тренирате, а не да си пускате ежедневното селфи. Ако не изглеждате особено секси с анцузи модели големи размери, но пък в тях ви е по-удобно, това е вашата перфектна екипировка за вашия бъдещ фитнес режим. Комфортът на дрехите, с които тренирате, е от много по-съществено значение, отколкото си мислите. Така например, с неудобни обувки рискувате да намалите с няколко пункта крайните си спортни резултати.

Бъдете предпазливи с това, което слагате в устата си преди и след тренировка!

Преди тренировка е важно да се храните, но е редно и да има време за почивка между яденето и самото физическо натоварване. Не бива да влизате в залата жадни, както и преяли. По-добре е да възстановите силите си с достатъчно калорийно ястие, богато на протеини, след като излезете от фитнеса.

Запасете се с необходимите хранителни добавки

Тук не става дума за непозволени или вредни вещества, а по-скоро за помощни комплексни формули. Така например, с прием на магнезий ще намалите риска от мускулна треска и бавно възстановяване след тренировка. Разбира се, има и хранителни добавки, които биха ускорили процеса по горене мазнини или този за покачване на мускулната маса. Без значение какъв продукт ще изберете, редно е предварително да се консултирате с лекуващия си лекар или поне с друго медицинско лице.

Не губете кураж и мотивация. Не забравяйте, че всяко начало, включително и това във фитнеса, е трудно. Важно е да се настроите положително и да не губите ритъм. От там насетне с времето тренировките ще се превърнат в част от вашето ежедневие и ще ви карат да се чувствате по-добре и по-добре с всеки изминал ден.