С какво да носим мъжки сникърси

С какво да носим мъжки сникърси

В голяма част от живота си, хората търсят универсални обувки, които да са подходящи за спорт, за разходки, за срещи с приятели и в същото време да са удобни, красиви и добре да се съчетават с ежедневното облекло. Е, добрата новина е, че вече има такива обувки и това са мъжките сникърси. Нека разгледаме техните особености и предимства, и какви модели са достъпни онлайн на пазара днес!

Какво представляват мъжките сникърси

Тези обувки всъщност представляват обикновени маратонки, но с по-дебела подметка, която осигурява повишена мекота, удобство и безшумност при движение. Точно от тяхната дискретност при ходене идва и наименованието им – сникърс. Думата е от английското „sneak“, което в случая се превежда, като “промъкване”. Точно защото при ходене не издават никакъв звук и Ви позволяват да се придвижвате много тихо и незабележимо.

Зародишът на мъжките сникърси се появява още през 19-ти век и носи името “Плимзоли” – това са леки, изработени от плат, обувки с гумени подметки. Отдалеч, те приличали на маратонки, но отблизо били много по-различни от сегашните модели, което е и разбираемо. Въпреки това производителите са харесали идеята, потребителите също, и през 1830г. компанията Liverpool Rubber започва масовото им производство, наричайки ги “кеди”. Съвременните мъжки сникърси, пък са нещо междинно между маратонки и кеди.

мъжки сникърси червен

С какво облекло е най-добре да ги носим

Ето няколко съвета от професионални стилисти:

  • Високите мъжки сникърси е добре да се носят с вталени панталони или дънки;
  • Обувките трябва да са подбрани така, че да образуват едно цяло с облеклото – както по цвят, така и по стил;
  • Най-популярно и оригинално съчетание е с кожено яке и дънки – стилна визия за ежедневието;
  • При обличането на класически дрехи, кожените мъжки сникърси са за предпочитане;
  • Летните шорти много добре се комбинират със спортните обувки, така че са препоръчителни за носене през летните горещини;
  • Ако искате да сте забележими за околните и да се отличите от останалите, стилистите съветват да обуете ярки мъжки сникърси.

Какви модели се предлагат

Днес на пазара е достъпно голямо разнообразие – летни и зимни решения, модели от естествена кожа, спортни, маркови, предимно бели и черни модели. Най-доминиращи марки сред оригиналните предложения са производителите Adidas, Nike и Puma. Отделните разновидности също се отличават и по своите размери, цветове, нюанси и палитри от комбинации. Разбира се, кожените са най-харесвани, тъй като те са изключително дълготрайни, имат красив и елегантен вид, лесни са за поддръжка и никога няма да Ви изоставят в най-неподходящия момент.