Какво дамско спортно облекло да изберем?

Какво дамско спортно облекло да изберем?

Преди векове, носенето на панталони е било немислимо за жените. в днешно време това е съвсем нормално и в реда на нещата. Всички знаят всъщност, колко удобен и нужен е този вид дреха. Особено когато става въпрос за спортни дрехи. 

Спортът е здраве и всеки от нас малко или много, трябва да му отделя нужното време. Облеклото за спорт често е подценявано, но всъщност истината е, че отговаря за доброто ни представяне, когато тренираме или при възтановяване. Но, спортните долнища, вече не се носят само и единствено за спорт. Всяка жена в гардероба си има минимум поне 2 броя спортни дрехи и те се ползват само в ежедневието й. 

Те са предпочитан и избор за модерните жени. Спортните дрехи се носят буквално навсякъде, а някой ги съчетават дори по стилен начин. Добре е, когато се избира, да е според неговата функция и структората на тялото на жената.

Правилоно избраното облекло, ще даде на жената усещане за увереност. Въпреки всичко, спортното облекло е важно, на първо място да осигури комфорт и лекота. Другото, което е важно – за всеки спорт трябва да бъде подбрано точния тип облекло. Виж повече за облаклото.

Максималната практичност е водеща в дизайна на спортните дрехи. Те не бива да затрудяват характерните движения и да предпазват от контузии. Например при езда или колоездене, е крайно неподходящо да се обличат широки панталони, които да пречат. По-удачни биха били прилепналите клинове, както й за пилатес, йога и фитнес. 

Три причини да избирате качеството

Защитава ви от контузии

Неподходящото спортно облекло, не само, че може да попречи постигане на олични рвзултати, но може да доведе до травми и наранявания. 

По-добри в тренировката

Подходящите спортни дрехи са изработени от специални материи, които изключват всякакви „възпиращи влияния“. От избора на подходящо спортно облекло, зависи и свободата на движение.

По-уверени

Облеклото се е превърнало в толкова голяма част от индивидуалността на човек. Експерти и учени са правили доста проучвания относно връзката човек-облекло. Зависимостта към собствените ни дрехи не е медицински феномен и голяма част от хората не правят компромиси с това как изглеждат, в парка на разходка, на пилатес или във фитнеса.

Топ 5 материи при спортното облекло

Полиестер

Този плат е един от най-издръжливите и финансово достъпни материи. Дрехите от полиестер не се свиват при изпиране и поддържат формата си много по-лесно от другите материи. Още един плюс е, че той е рециклируем. Полиестера е с ниска абсорбация на влага при изпотяване и бързо съхне. 

Полипропилен

 Той е изключително лек плат с антистатични свойства. Поради изкуствената си пластмасова основа не е особено приветлив за развитие или храна на бактерии, микроби и микроорганизми, което е страхотна новина. Напълно водоустойчив и с ниска топлопроводим , той задържа телесната температура доста дълго. Материята се рециклира.

Микрофибър

Той е синтетичен материал, изграден от финни влакна с линейна плътност . Микрофибъра е изкуствено създадена и скъпа материя, често използвана за създаването на скъпи спортни маркови дрехи. Има лесно просмуквателна способност, бързо изсъхва и не задържа влага за продължително време. 

Памук

Естествена, лека и мека материя. Памука, често се използва като синоним на комфорт за спортното облекло. За разлика от останалите материи, той съхне доста бавно. 

Вълна 

Вълната е ествествено влакно, което много често се използва при спортните облекла. Плата е изключително дишащ и предотвратява неприятни миризми. Вълната спомага за терморегулацията, улавя и задържа топлината на тялото. Идеална за студен климат.

Естествени или искуственни материи ?

Разликата между двете е, че естественните материи са дишащи и бързоабсорбиращи влагата. За сметка на това пък съхнат доста бавно и оставят неприятни петна по дрехите. Изкуствените материи притежават способността да изсъхват изключително бързо и да поддържат сухотата и температурата на тялото много по-ефективно.

Еластичност и издръжливост

При всяка физическа активност е добре да има свобода и неограничение на движението. Затова когато се избира спортно облекло е добре да се пробва по-внимателно и обстойно, като се правят пробно, някой прости упражнения за разтягане. По този начин ще знаете колко голям обхват на движения ви позволява и дали е добър избор.

Както казахме, модерните спортни облекла не са само за спорт, както е било преди. С тях може да създадете свой собствен стил и да изглеждате модерно. Стилното подбраното облекло, може да създаде  непринудени погледи. Тази стилова посока се основава от определени модни тенденции. Въпреки, че то винаги остава на върха на модата и не губи позициите си, а напротив, става все популярно и носено.