Ако сте избрали да украсите кухнята си с кухненска мивка от гранит, и сте решили каква разцветка и форма да е тя, пред Вас остава избора дали да е за долно или горно вграждане. Всеки тип вграждане носи своите предимства и недостатъци. Ще се опитаме да обхванем по-голямата част от тях, за да може Вашия избор да е по-лесен.

Кухненска мивка за горно вграждане

От името личи, че явно този тип мивки се вграждат отгоре, и това е така. Мивките за горно вграждане са направени така, че да се поставят върху специално изрязан отвор в кухненския плот. Този тип вграждане предлага изравняване линията на мивката с плота и при избор на една и съща разцветка гранит, се получава перфектно съчетание. За горно вграждане са подходящи мивки, които не се състоят само от корито, а имат издатина в някоя от страните. Така може да се постигне неусетно преливане между плота и мивката. Предимство на този тип мивки е, че под мивката остава повече място, а това дава възможност за изграждане на функционални шкафове.

Кухненска мивка за долно вграждане

Кухненските мивки за долно вграждане се инсталират в долната страна на плота с помощта на крепежни елементи и специално лепило. Този вид вграждане дава по-елегантен, изчистен и модерен вид на кухнята, защото никоя част от мивката не се подава над плота. При избора на този вид вграждане, кухненската мивка не трябва да е основен елемент от дизайна на кухнята. Тя допълва основния дизайн. Недостатък на този тип вграждане е, че се намалява свободното пространство под мивката и няма възможност за изграждане на по-високи лавици, особено ако мивката е с по-дълбоко корито.

ФАТ е български производител на кухненски мивки от граниксит, полимермрамор и фатгранит, който предлага и двата вида мивки. Не пропускайте да разгледате техните предложения. Особено внимание обърнете на техния иновативен материал фатгранит. Фирмата предлага дълга гаранция на кухненски мивки от граниксит и полимер мрамор и 10 годишна гаранция за мивки от фатгранит.