Стреч фолио – за какво най-често се използва?

Стреч фолио – за какво най-често се използва?

Опаковането със стреч фолио за защита на продукта е един от най-ефективните начини за осигуряване на безопасен транспорт. Стреч фолиото е изключително разпространен опаковъчен материал по целия свят, като има както варианти предназначени за ръчно използване (т.нар. ръчен стреч), така и стреч фолиото за машинно опаковане.

Най-често стреч фолиото се използва с цел да задържи отделни елементи в един общ товар, което е възможно подари високата еластичност на този материал. Друго често приложение е като допълнителна защита срещу надраскване и нараняване на повърхността на различни продукти, с цел да се запази безупречният им търговски вид.

Вижте къде най-често намира приложение този толкова популярен и широкоизползван днес материал:

Опаковане на кутии

По-голямата част от продуктите на дребно, купувани и продавани по целия свят, са опаковани на едро в гофрирани кутии. След като са напълнени множество кутии в насипно състояние, те се палетизират за изпращане.

Типът на стреч фолиото, с който се опаковат, може да варира в зависимост от два основни фактора. Общото тегло на натоварването на палета и как се прилага стреч фолио – ръчно или с помощта на машина. Други фактори като височината на палета и вида на товара също имат значение.

Опаковане на барели със стреч фолио

Барелите се произвеждат от различни материали и се предлагат в различни размери и форми. Обичайните товари за палети включват четири 200-литрови барела, които могат да се пълнят с асортимент от различни стоки, включително зърнени храни, течности, химикали и много други продукти.

Повечето товари с палети, съдържащи барели, са доста тежки. Поради високото тегло на много палетизирани барели, те често са увити с по-дебело първокласно стреч фолио.

Опаковане със стреч фолио на мебели за външна защита

Новите мебели често се опаковат със стреч фолиото преди транспортирането им от производителя до търговеца. Много мебели не се побират на палета и се изпращат поотделно. Стреч фолиото, използвано за обвиване на нова мебел, често се използва за външна защита по време на транспортиране.

Използваното фолиото в този случай е само за външна защита, а не за да задържа отделни елементи заедно. Най-достъпната опция за това използване е предварително опънато стреч фолио Предварително опънатото стреч фолио, известно още като пре-стреч,  предлага външна защита на достъпна цена.

Бутилки и кенчета

Опакованите в кутии бутилки и кенчета с напитки се палетизират и доставят по целия свят.  Тъй като те са продукт с високо търсене, те постоянно се доставят в голям обем до търговците на дребно.

Товарите от бутилки и кенове могат да бъдат изключително тежки в зависимост от височината на палета. Повечето палети с бутилки и кенове варират от 800-1200 kg.

Много компании избират по-дебело високоефективно стреч фолиото за опаковане на палети с бутилки и кенчета. По-дебелото високоефективно стреч фолио често е по-рентабилен избор от премиум стреч фолио, като същевременно не нарушава сигурността на товара.

Накрая  може да обобщим, че стреч фолиото е материал, който намира широко приложение не само в домакинството, но и за нуждите на редица индустриални производства. То е верен помощник в опаковането и защитата на различни продукти, гарантирайки запазването на отличния им търговски вид.

Ако и вие търсите висококачествено стреч фолио за нуждите на вашия бизнес, посетете: https://rbplast.bg/. RB Plast е българска компания, специализирана в производството на полиетиленови фолиа и опаковки, с 25 години присъствие на пазара. В богатото им продуктово портфолио ще откриете висококачествено стреч фолио, включително ръчен стреч, пре-стреч и стреч фолио за машинно опаковане.