Предполагаме че повечето от вас все още си спомнят родителските указания по време на училищните дни. Те ви напътстваха да хапвате по шепа бадеми или други сушени плодове с които да подобрите своята памет и да заситите сутрешният си глад. 

Майките и бабите религиозно накисват, смилат и смесват комбинация от сухи продукти, за да ги добавят към млякото на своите малки дечица. Тези рецепти се предават от поколения на поколения и целта им е да засилят теглото и имунитета на малчуганите, докато са в крехка възраст. 

Този тип продукти са най-често бадемите, фурмите, стафидите и други видове сушени произведения. Традиционно са известни със завишените си нива на хранителни вещества. Дори се твърди, че предоставят множество свойства, полезни за здравето, ако разбира се ги ядете в уверени количества. 

Въпреки това обаче никога не ги бъркайте с захаросаните плодове, които в повечето случаи представляват захаросана бомба. Последствията от тяхната редовна консумация са повече вредни, отколкото полезни, тъй като те преливат със захар, така че човек трябва да бъде внимателен с тях. 

Сушените плодове – тайната диета

Какво представляват сушените плодове?

Информацията относно тях е доста противоречива. Причината за това е, защото някои хора твърдят, че това е важна здравословна закуска, докато други ги смятат за еднакво вредни, както са бонбоните.

Реално погледнато тези малки парчета действително са преработени плодчета. При тях е премахнато почти цялото съдържание на вода чрез методи на сушене, които също така са напълно безопасни и безвредни.

Следователно от тези действия, плодът се свива и поради това те притежават своите малки и практични форми. Едни от най-разпространените видове са стафидите, следвани от фурмите, смокините и кайсиите.

Освен това понякога се предлагат и други сорт сушени плодове най-често под захаросана форма, като това са точно тези за които ви предупредихме да внимавате. Техните разновидности варират от манго, банани до ябълки и червени боровинки.

Обикновените могат да се консервират много по-дълго от пресните такива и заедно с това са идеалната закуска, особено при дълги пътувания, където не разполагате с достъп до хладилник.

До каква степен са наистина полезни ?

Въпреки че има много ползи от яденето на цели плодове, много от тях се отнасят по същият начин и за сушените такива. Чрез метода на извличане, който споменахме по-горе, продуктите се превръщат в перфектната закуска, задоволяваща вашият глад за сладко и същевременно с това предоставяща доста полезни плюсове за здравето.

Но наистина ли всеки вид е здравословен ? За да си отговорите на този въпрос е нужно да сте запознати с някои ключови елементи, необходими при избирането им. Те са предимно свързани с отношението на списъка на съставките в тях.

По-специално сушените вкусотийки включват към себе си следните вещества :

  • Витамин А
  • Витамин К
  • Фибри
  • Антиоксиданти
  • Полифеноли

По отношение на предимствата най-видните са подобренията в кръвният поток, намаляването на окислителните увреждания и занижаване на риска от хронични заболявания. Ако до тук не сте се убедели още утре да хапнете пълна шепа то определено изпускате доста.

Тайната на всяка една диета

Мнозина не са наясно, но някои проучвания показват, че хората консумиращи здравословното лакомство са склонни да свалят повече излишни килограми в сравнение с тези, които не приемат хранителните вещества.

Независимо от това, те не винаги са подходящи за някои диети, тъй като имат ниско съдържание на въглехидрати. От друга страна това пък ги прави повече от перфектни за безглутеновите и вегетарианските режими.

Редовната им консумация ще ви възнагради със следните преимущества: 

  • Загуба на килограми.
  • Понижаване на кръвното налягане.
  • Подобрение в контрола на кръвната захар.
  • Повишено усещане за пълнота и заличаване на копнежа за сладко.

Така че ако сте решили да влизате във форма за летните месеци, силно ви съветваме да включите към вашето меню именно тези супер храни. С тяхна помощ ще можете да осъществите вашите мечти, чувствайки се едновременно свежи и щастливи.

Най-доброто място за покупка 

Днес е напълно възможно и достъпно да си ги закупите от всеки хранителен магазин, който се намира в близост до вас. Преди да връхлетите общественото място обаче, трябва внимателно да се уверите в марката на която ще гласувате доверие.

Бъдете сигурни, че техните артикули са висококачествени и напълно безопасни за консумиране. В противен случай нямате да можете да се възползвате от желаните ползи, тъй като съществуват и някои марки, които не отговарят на описанията отзад.

Макар и да сте трудно доверчиви ви съветваме да посетите – elit-p.com. Това е същинският сайт на известните и любими на всеки Ядки Елит. В интерактивният им уебсайт ще откриете всякаква информация от първа необходимост.

Сушените им плодове са повече от страхотни и е възможно да попаднете на най-различни разновидности, вариращи от сушени ягоди до смокини.  Благодарение на незаменимият им приятен вкус пътуването към почивката или обикновената разходка из парка ще се превърне в нещо значимо и запомнящо се.

Стоката им се съхранява винаги на стайна температура и е опакована надеждно, така че няма за какво да се тревожите. Професионалните им сертификати, доказват още веднъж тяхното първокласно качество.