Мебели за вграждане

Мебели за вграждане

В съвременния интериорен дизайн предпочитанието все повече се дава на вградените мебели. Мебелите за вграждане са фиксирани на стената и като правило нямат задни, а понякога и странични стени. Те често изглеждат като част от интериора на помещението и много красиво се съчетават с цялостния му облик.

Основното предимство на вградените мебели е липсата на хлабина между задната стена и стената, което ви позволява ефективно да заемате всеки кубичен сантиметър използваемо пространство. Ето защо, ако искате да изолирате балкон, или пък имате малка площ, но искате да използвате всеки сантиметър, си струва да изберете вградени мебели. Те осигурява много място за съхранение на вещи и дори и да са на цялата стена не създават усещане за претрупаност.

Друго предимство на вградените мебели е високата им здравина, тъй като шкафът е по-уязвим от различни влияния и често е в употреба. Вградените мебели служат много години, тъй като са здраво закрепени към стената с винтове и дюбели, остават неподвижни буквално десетилетия.

Вградените мебели се правят по поръчка, което е едновременно плюс и минус. Предимството е, че дизайнът на вградените мебели е напълно адаптиран към наличното пространство и може да бъде направен в много необичаен дизайн. Благодарение на това те могат да бъдат изработени в размерите, подходящи за помещението. Минус – производството на мебели по поръчка отнема повече време.

В допълнение, вградените мебели поради липсата на шкаф и някои стени струват не повече от шкаф, дори ако вземем предвид индивидуалното му развитие. Освен това, резултатът от работата, извършена с компетентен подход, е отличен и предназначен за нуждите на конкретен клиент.

Този тип мебели трябва да се монтират там, където интериорът е обмислен в продължение на много години, защото преместването му на друго място ще бъде изключително проблематично. По същата причина местоположението му трябва да бъде добре обмислено и да се има предвид, че няма местене.

Вградени мебели по поръчка, по индивидуален проект можете да поръчате от и онлайн – спални и кухни по поръчка, с доказано качество.

Можете да разгледате примерни проекти от мебелните специалисти и да направите поръчка по индивидуален проект. В случай че нямате подобен проект, компаниите предлагат изготвянето на такъв, триизмерно визуализиране и в последствие – преминаване към самото изпълнение.

Вградените мебели станаха изключително популярни. Домът ви и всичко в него отразяват вашия собствен стил и индивидуалност. Често е трудно да откриете точните и подходящите за вас мебели и да създадете необходимата функционалност и именно за това вградените мебели са все по-предпочитани. Ако имате специфични изисквания и размери на помещенията, то със сигурност няма да сгрешите ако изберете този тип обзавеждане.