15 съвета да създадете добро съдържание в социалните мрежи

15 съвета да създадете добро съдържание в социалните мрежи

Дразнят ли ви социалните мрежи? Пускате ли съдържание, а то не лети като горещи понички? Не се притеснявайте, мнозина минават през това!

Добро съдържание в социалните мрежи

Ето и няколко съвета за добро съдържание в социалните мрежи

Първо, уверете се, че сте изпълнили всички подготвителни стъпки за да рекламирате своята промоция.

За да постигнете висок интерес на потребителите към вашия материал, бъдете винаги в темата. В крайна сметка, коя е вашата публика? Обикновени хора, които се интересуват от вашата професия, бизнес, търговия?

15 съвета как да създадете „убийствено“ съдържание в социалните мрежи

Тези съвети са предоставени от Virtualassistans.com. Те ще ви помогнат да популяризирате вашият бизнес, чрез социални мрежи, използвайки съдържание.

Разделихме всички съвети на 5 блока, съответстващи на определена мрежа.

Туитове с Twitter

Имате Twitter, но как да направите своите туитове още по-добри? Обърнете внимание на нашите съвети, когато публикувате туитър следващия път.

1. Добавете снимки към туитовете си!

Съдържанието ви, може просто да е страхотно, но все пак ще загубите половината аудитория, ако не добавите изображението към туита.

Когато услугата Buffer започна да използва повече изображения, публикувайки туитовете си. Те забелязват как броят на кликванията се увеличава с 18%.

2.  Разграничете гласа и тона си

В контекста на съдържанието, гласът е уникалността на вашата марка, която може да се характеризира с прилагателни – живи, позитивни, цинични, професионални и т.н. Тонът придава специален характер на гласа ви в зависимост от аудиторията, ситуацията и социалната платформа. За да създадете правилното съдържание, трябва да разберете разликата. Използвайки социалните мрежи, трябва да поддържате гласа си през цялото време, но тонът може да се промени в зависимост от социалната мрежа. Например, публикациите в Linkedin може да са написани с по-сериозен тон, затова пък разговорния стил в Twitter е чудесна стратегия. Не променяйте гласа си, а играйте с тона си. Помислете, например за два различни „тона“, използвани в туитите.

3. Публикувайте туитове, които да обсъдите

Водете непринуден разговор в Twitter (разговорен стил, кратки съобщения). Тази социална платформа се счита за най-неофициалната, където хората могат да общуват свободно и открито, без да се притесняват.

Публикувайте страхотни публикации във Facebook

Какво ще кажете за съдържанието във Facebook? Направете го интересно и запомнящо се.

 1. Намерете и използвайте перфектната рецепта във Facebook

За да създадете качествено съдържание във Facebook, трябва да знаете перфектната формула, която да се приложи във всяка публикация. Един добър пост във Facebook, трябва да е:

 • с препратка;
 • кратък (по-малко от 40 думи);
 • да бъдат публикуван в подходящия момент;
 • при спазване на определен график;
 • интересно и уместно;
 • И не забравяйте: не се страхувайте да смесвате съставките, за да създадете собствена рецепта на марката.  

2. Ангажирайте потребителите на Facebook с визуални изображения

Визуалните образи са важен компонент от съдържанието в социалните медии. Те правят вашите публикации във Facebook много по-добри. Публикациите със снимки събират 7 пъти повече харесвания и 10 пъти повече посетители от обикновената публикация с текст и линк към сайта. Добавете текст към снимки, създайте колажи и помнете: вашият профил и снимка от заглавието трябва да представят вашата марка в благоприятна светлина.

3. Подгответе подробна публикация за вашата компания във Facebook

Погледнете създаването на съдържание във Facebook от различен ъгъл. Вместо да създавате малки постове, направете точно обратното. Подробна история за вашата фирма ще привлече вниманието на потребителите към вашия Facebook профил.

Начините за чат в LinkedIn

LinkedIn е добра платформа за комуникация със служители или ръководители на други фирми. Но как да започнете с потребителите на LinkedIn? Обърнете внимание на тези съвети.

 1. Винаги имайте предвид имиджа на публиката, до която имате достъп.

LinkedIn има специфична аудитория и трябва да знаете, какво да публикувате. Когато подготвяте публикация за LinkedIn, придържайте се към бизнес стил на комуникация, за да изглеждате най-професионално. За целта пишете публикации специално за тази социална платформа.

2. Създавайте кратки публикации в LinkedIn

Дългите публикации в блога са добри. За LinkedIn, колкото по-кратък, толкова по-добре. Използвайте компресирана информация от публикация в блог, за да прехвърлите съобщението. Който се интересува от вашия материал, ще прочете повече за него във вашия блог. Останалото просто ще разбере за вашата компания, което също е добре. Препоръчваме ви, да използвате не повече от 800 думи в своите публикации в LinkedIn.

3. Публикувайте постове, през цялата седмица, но не прекалявайте

Спазването на графика за публикуване, след публикуване е задължително. Това ще увеличава аудиторията постоянно и най-ефективно. Публикувайте в LinkedIn по време на работната седмица, от понеделник до петък, за да могат потребителите да ги четат. Избирайки грешно време за публикуване, рискувате да загубите читателите си. Едва ли, искате работата ви да е напразна?

Подобрете видимостта в Instagram

Instagram е чудесна платформа за представяне на вашата марка с изображения. Но как може да се подобри съдържанието? Да научим!

 1. Уверете се, че вашите изображения са висококачествени и естетически красиви.

Първото условие за качествено съдържание в Instagram са висококачествените снимки. Това е много важно. Сега почти всеки смартфон има добра камера. Опитайте сами да направите няколко снимки. Или наемете добър фотограф, който да направи това.

Не забравяйте, че снимката трябва да е красива и комерсиална и тогава ще събира харесвания и коментари.

2. Говорете с други хора и те ще ви последват

Instagram е създаден за комуникация и ако търсите любимите си хаштагове, може да намерите много потенциални абонати.

Съветваме ви, да се абонирате за своите абонати, не спирайте и потърсете други потребители, които да се интересуват от вашата марка. След като ги намерите, започнете да общувате с публиката си, изградете мост към дългосрочното сътрудничество.

3. Използвайте hashtags

Въпреки, че хаштаговете не са много популярни в други социални мрежи, Instagram е един от най-добрите начини да станете известни. Ако имате по-малко от 1000 последователи, използвайте поне 11 хештета, за да спечелите повече харесвания и последователи.

Препоръчваме да използвате не повече от 10-15 хештега във всяка публикация.

Как да накарате потребителите да се интересуват от вас в Pinterest

Обърнете внимание на друга социална мрежа, която набира популярност – Pinterest. Създаването на съдържание за нея е интересно и вълнуващо.

Не се занимавайте с изрична самореклама.

Що се отнася до Pinterest, потребителите не искат да чуят нищо за продажбите.

Когато създавате щифтове, поставете логото си, върху тях. Много е важно: да поставите лого, върху снимка. Те трябва да бъдат направени от вас и да принадлежат само на вас.

Публикувайте продуктови връзки към вашия сайт, както и към други сайтове и друго съдържание, за да могат потребителите да избират.

 1. Споделете забавни gifs

GIF файловете са много популярни в Интернет, така че не се колебайте да ги използвате, за да подправите своето съдържание.

Създайте свой собствени забавни gifs, които ще доведат потребителите до вашия сайт. По този начин се откроявате от останалите.

 • Създайте цветни дъски

Основното нещо е да не прекалявате. По-добре помислете внимателно, за какво ще бъде вашата табла за снимки.

Организирайте щифтовете си в една категория. Това ще улесни потребителите да ви следят и да следят вашите пинове.

По пътя към великолепието

Следвайки нашите съвети и създадете висококачествено интересно съдържание в 5 различни социални мрежи: Twitter, Facebook, Instagram, LinkedIn и Pinterest.