Дънките, които са легенда

Дънките, които са легенда

Легендарните дънкови долнища са познати на всички и задължително присъства във всеки един стил на обличане, както и гардероб. По-известно от самите тях се оказва всъщност плата, който е използван за тяхната направа, а това е именно – денимът.

Този вид материя реално се използва в дрехите по цял свят, независимо дали са дънки, сака или ризи. Въпреки това историята му е изключително богата и разнообразна, и датира повече, отколкото може изобщо да си представите. Малко са материалите, които могат да се похвалят с този пропътуван път измежду хиляди поколения. 

Същинската история на денима обаче е обвита в мистерия. Не много хора знаят неговият истински произход и начинът по който се превърна в това, което доста добре го откроява от останалите. Ето защо днес ще разгледаме сведения, подчертаващи тази загадъчност. 

Крайната цел е да се опитаме да разберем, как тази тъкан излезе от скромността и се възкачи на върха в модната индустрия, производството на облекло и най-вече продажбите, където се очаква космически ръст до 2021 година, достигайки суми над милиард.

Произход на тъканата материя

Първоначално денимът започва своя път като плат, който е с коренен произход от Франция. Все пак тази държава се смята за една от модните икони на света, така че не би било изненада, че най-значимата тенденция на минали век идва точно оттам.

С течение на време тя става толкова популярна и дори италианците се влюбват в нея. Според сведенията материята е била създадена специално, за да бъде дълготрайна и здрава, но интересното е, че първоначалните опити за копиране в Италия били повече от неуспешни. В края на краищата изобретателността им надделява и те успяват. 

Освен това е важно да добавим, че по онова време единственият наличен цвят е бил синьото. То от части се дължи благодарение на органичното багрило индиго, което се е предлагало енергично. Именно поради това днешните модерни дънки продължават да поддържат традицията на сините нюанси.

Първоначална употреба на дънките 

Може всичко да изглежда елементарно, но е било нужно доста време, докато дънките влязат в известност и най-вече употреба. През далечната 1853 година мъж на име Леви Строс се озовава в мегаполисът Сан Франциско, където се опитва да започне клон на своят семеен бизнес, предаван от поколение на поколение.

Като за начало той продава памучни тъкани сред които се озовава и денимът. Един от редовните му клиенти, купуващ именно това е самият Джейкъб Дейвис. Дотогава идеята за сини всекидневни панталони не беше значителна, тъй като се използваха единствено за работно облекло, но точно Дейвис бе иноватора в тази насока.

Той работи като шивач и започна да използва практичният плат, за да изработва неща, като палатки и одеяла. Не след дълго обаче бе помолен да създаде нещо ново и невиждано под формата на чифт панталон, изрично предназначен за упорита дейност.

Използвайки дънкови и медни нитове от Леви, шивачът успява да подсили ключови зони, благодарение на които успешно изгради първият чифт дънки. С течение на времето двамата се съюзиха и откриха най-важната компания в света, която все още продължава усилено да произвежда популярният моден продукт за обществеността.

Дънките, които са легенда

Защо са толкова популярен избор?

До ден днешен най-популярните видове дрехи са определено дънките. Съществуват тонове различни стилове от които да избирате и тези видове панталони са изключително популярни, както сред младите хора, така и сред възрастните, независимо от кой край на света се намират.

По принцип дънките се предлагат във всевъзможни цветове от които най-актуалният е легендарното синьо. Благодарение на модернизацията и креативността на някои производители вече е възможно да срещнете тъмно и дори избледняло синьо, докато самото долнище може да бъде в бордо, черно или сиво.

В допълнение към това не оставайте с едностранни впечатления, защото денимът се използва и за изработката на редица друга облекла.Например дънкови поли, къси панталони, якетата или гащеризоните, въпреки че те изгубиха своята потребност и се носят единствено в селскостопанските приложения.

Главната причина поради, която те остават все още прочути се дължи отчасти на тяхната трайност. Висококачественият чифт дънки може да издържи с години или дори десетилетия, а тези видове долнища изглеждат още по-добре с напредването на възрастта, което е плюс към тяхната привлекателност.

Атрактивният плат непрекъснато обозначава лукса на съвременната индустриална ера на глобалните тенденции и разпространява международният просперитет. Затова ако случайно не разполагате с качествен чифт се постарайте възможно най-скоро да се сдобиете с такъв.

От къде да си закупим качествена стока?

Населението на света не спира да расте, както и броя на новооткритите магазини, занимаващи се с търговия на дребно. Не всички обаче са добронамерени и обикновено каталозите им плават от фалшиви и некачествени продукти.

Ако ви идват в повече не се отчайвате, тъй като има едно място, където вероятността от такава заблуда е минимална. И това е разбира се онлайн магазинът – Dress4less.bg. Мястото от вашите желания е определено тук, защото с техният актуален каталог вие ще изглеждате превъзходно.

Всички стоки са на представителни марки, включително и дънките, като те са на :

  • Mustang
  • Only&Sons
  • Timberland
  • MZGZ
  • SELECTED и много други

Безкомпромисно високото им качество ще ви остави без дъх, а ниските и изгодни цени със сигурност ще ви накарат да се отбиете веднага, следователно не губете време, а ги посетете.