Блестящата коса се вижда отдалеч

Блестящата коса се вижда отдалеч

Независимо от текстурата, цвета или стила има едно нещо за което почти всеки копнее. Това е съответно желанието косата да изглежда, че е минала през ръцете на специалист в салона всяка една седмица. 

Мечтата е, често срещана, както сред мъже, така и сред жени, тъй като външната красота е водещ фактор, допринасящ за повишаването на самочувствието и решителността.  Хората винаги се борят да постигнат плътният и примамлив косъм, който свети ярко и изгражда спретнат и подреден вид. 

Със сигурност даденото описание ви напомня на рекламите, които виждате по телевизията всекидневно, когато става въпрос за козметични продукти за растеж на коса. Може да не предприемете тяхното закупуване, но за разлика от това е напълно възможно да постигнете така желаната коса и днес сме тук, за да ви разясним стъпките към точно тази дейност.

Спазвайте балансирана диета

Храната е решението на всички проблеми и това е може би най-ефективният и важен начин за поддържането на косата здрава и красива. Витамините, протеините и желязото, които се съдържат в някои храни са от изключително важно значение.

Благодарение на тях космените клетки се наслагват с необходимите хранителни вещества и техният растеж се повишава мигновено. Освен растеж те от своя страна им придават и така исканият естествен блясък.

Към вашата диета ви препоръчваме да включите следните ястия :

  • Риба
  • Зеленчуци
  • Соя
  • Мляко
  • Леща 

Освен това друго важно правило, което в никакъв случай не бива да пренебрегвате е пиенето на течности. Пийте много вода и то всеки ден, за да подсилите работата на организма, докато спазвате прекрасната диета. Поддържането на хидратацията означава здрава кожа, нокти и разбира се коса.

Блестящата коса се вижда отдалеч

Използвайте адекватна защита

По принцип косите могат да се повредят, както от UV лъчите, така и от нагретите инструменти, които използвате през ежедневието си. Те могат да бъдат например преси, щипки или дори надеждният ви сешоар. Именно поради това е важно да осигурите достатъчно защита.

Въпреки че топлината е най-добрият ви приятел, защото ви позволява да оформите всякакви видове прически, топлинното увреждане е факт и единственият начин да се предпазите от него е чрез специално предвидените спрейове.

За целта е нужно да напръскате цялата си глава с него преди да започнете процедурите по изправяне или накъдряне. По отношение на сешоара е важно да упоменем, никога да не го държите в прекалена близост.

Причината е, че той излъчва огромна доза топлина, която с течение на времето ще повреди структурата на косъма или по-лошо. Като тест можете да насочите устройството към ръката си и да видите колко бързо ще я отдръпнете от него. Реално колкото по-бързо, толкова по-зле ще бъде за вашето скъпоценно бижу.

Не забравяйте вашият стилист 

Уверете се, че редовно посещавате салона на вашият професионален специалист по подстригване. Късата коса трябва да се обгрижва на всеки 4 до 8 седмици, докато препоръчителният период за средната или дългата е от 6 до 12 седмици.

Ако преминаването през стилиста ви идва в повече и не е по вашето предпочитане, винаги е възможно да извършите всичко сами стига да имате желание. Освен стремеж за целта ще ви бъдат необходими добри ножици, капка търпение и доста практика.

Като цяло подстригването подпомага за растежа на косъмът. Може да звучи крайно нелепо, но това всъщност е много вярно твърдение. Това е така, защото редовните скъсявания спомагат за премахването на повредените косъмчета и нацепените краища. По този начин се насърчава по-нататъшния растеж от страна на корените.

В края на краищата подстрижката ще ви възнагради с по-мека и гъвкава коса, едновременно предотвратявайки неизбежното и нежелано разрушаване. Звучи елементарно, но в повечето случаи ще се нуждаете и от някои специални препарати. 

От какви точно продукти се нуждаем ?

Мислете за косата си сякаш е вашата кожа, тъй като абсолютно всичко, което сложите върху нея рано или късно ще и повлияе. Инвестирането в качествени средства и инструменти необходими за задължителната поддръжка е от особено значение, ако все пак искате да я запазите здрава.

У дома е препоръчително да разполагате със следните принадлежности :

  • Четки
  • Шампоани
  • Маски
  • Балсами
  • Гребен и други

Това са само част от задължителните елементи, които трябва да присъстват във вашата стая. Ако евентуално не разполагате с някои от тях, можете спокойно да посетите онлайн магазинът на – AngelCosmetics, и да си закупите всичко необходимо.

Визитирайки техният скромен магазин вие определено ще останете изключително очаровани. Нека започнем с това, че те са се затвърдили от доста години на пазара в тази сфера и са едни от водещите професионалисти в България. 

Богатата им гама от артикули се състои от всякакви средства, необходими за предоставянето на оптимални грижи по цялото тяло. Независимо от вашият пол, тук отново ще успеете да откриете нещо полезно и на изгодна цена.

Следователно не губете повече време, а отделете едно кликване, за да пристъпите в интерактивният им дигитален магазин. В горният край се разполага пренасочващо меню, което ще ви отнесе навсякъде, докато в долният се намира информация относно местоположението им и контакти.