Неща, които добавят възраст на жените над 40 години

Неща, които добавят възраст на жените над 40 години

С възрастта на жените въпросът как да се обличат така, че да останат стилни и да не изглеждат по-възрастни, все повече ги вълнува. Не е тайна, че модата и по-точно дрехите и аксесоарите могат едновременно да помогнат за визуално нулиране на няколко години и да придадат по-възрастен вид. Нещо повече, не само модерните тоалети са способни да остаряват имиджа, но и скъпите неща маркови дрехи. За да не изпадате в подобна ситуация, струва си да преразгледате гардероба си и да коригирате правилата на вашия стил.

 Еднотонен костюм

Веднага това е доста противоречив момент, тъй като костюм от моден стил и актуален цвят, подбран според фигурата, прави тялото елегантно. Но все пак стилистите не препоръчват носенето на еднотонни комплекти след 40 години, тъй като те се характеризират със строгост и това добавя възраст. Препоръчва се да счупите костюми: облечете сако и пола в различен цвят или ги комбинирайте с други неща.

 Цветни блузи с принт

Ако полите могат да се носят с щампи, с блузите е различна ситуацията. Блуза, изработена от евтина синтетична материя с пъстър и цветен модел, особено в комбинация с черна пола и обувки без ток подчертава възрастта и като цяло изглежда евтино. За жените над 40 години стилистите препоръчват да се даде предпочитание на блузи и туники без цветни шарки и ненужен декор. Краткият минимализъм винаги изглежда печеливш, а еднотонната горна част със светлите нюанси освежава лицето и придава лекота на образа.

Шапка със сложен декор

След 40 години жените понякога продължават да носят шапки с ярък голям декор, въпреки че това вече става неподходящо. Големите кристали, пера, сложните детайли за декорация са добри за младите момичета, но на жените в зряла възраст те ще изглеждат нелепо. За тях са подходящи едноцветни модели с текстурно или гладко плетене, изработени в приятен цвят, освежаващ тен.

Копринен шал

Копринените шалове са в състояние както да придадат нотка на шик, така и да развалят външния вид. От голямо значение е принтът, моделите трябва да са модерни, а вече не актуалните рисунки ще помогнат само за състаряване. Не трябва да се опитвате претенциозно да завържете шала, в повечето случаи резултатът е странен и изглежда старомоден

Масивни винтидж бижута

Тежки, многостепенни колиета във винтидж стил и други обемни и сложни бижута също принадлежат към нещата, които подчертават възрастта, особено когато са в комплект. Те трябва да бъдат заменени с модерни стилни аксесоари, например широки гривни, вериги от различни текстури с висулки с различни размери. Като цяло бижутата трябва да се поддържат в минималистичен стил, а комплектите трябва да се разбиват също толкова добре, колкото костюмите, като се поставят отделно артикулите от комплекта и се комбинират с други аксесоари.

Безформени чанти

Жените след 40 не трябва да избират прекомерно обемни безформени чанти, дори ако тези модели преживяват повишение на популярността. Те се свързват с торби и ако имат също мрачно оцветяване, тогава им е гарантирано да хвърлят допълнителни години до истинска възраст. Стилистите препоръчват да изберете аксесоар в стилен стил с ясни форми. Такава чанта ще работи върху силуета като цяло, като помага да се създаде елегантно прилягане и визуално подмладяване на жената.

Аксесоари в един тон

Твърде много жени традиционно избират аксесоари в един и същи тон. По принцип стилистично това е вярно, но този подход отдавна е остарял и затова прави образа старомоден. Ако въпреки това обувките и чантата са в един и същи тон, то облеклото може да бъде „модернизирано“, като завържете шал върху чантата.

Когато избирате гардероб, трябва да помните златното правило: колкото по-възрастна става една жена, толкова по-ярки стават нюансите на тоалетите. И е желателно да се даде предпочитание на еднотонни неща, към които са избрани ярки аксесоари, това помага да изглеждате по-млади. Ако има трудности с избора на цветове, тогава най-лесният изход е едноцветен, но с комбинация от предмети с различни нюанси от един и същи цвят. Открийте вашия модел на https://gang.bg/ .