Ако сте от хората, които се интересуват от онлайн залагания или дори сте запалени по тях, то със сигурност знаете, че в днешно време букмейкърите предлагат различни разплащателни методи. Кредитни и дебитни карти, банков трансфер, предплатени карти, електронни портфейли, а вече и набиращата популярност виртуална валута bitcoin, са някои от вариантите, които букмейкърските сайтове ви предлагат.

Един от водещите букмейкъри на нашия пазар – Efbet също предлага разнообразие от разплащателни опции с цел максимално да улесни средата на залагане на своите клиенти. Подробно ревю с оценка, както и повече информация относно начините на разплащане при този и още много други букмейкъри може да откриете на сайта на nostrabet.com.

Всеки от начините на разплащане има своите плюсове и минуси, така че вие сами трябва да определите най-удобния за вас, като също да вземете и на предвид букмейкъра, при който залагате. Някои от методите преработват транзакциите веднага, докато при други това може да отнеме от няколко часа до няколко дни. Също така, не винаги начините за разплащане работят и за депозити и за тегления, а само за едно от двете. В редовете по-долу ще разгърнем темата за така популярните в днешно време електронни портфейли, като видим как се работи с тях, какви са преимуществата и недостатъците им и кои са най-използваните електронни портфейли.

Как работят електронните портфейли?

За да имате такъв портфейл, то вие ще трябва да си създадете профил и да попълните някои лични данни. Може да сложите пари в своя електронен портфейл по различни начини – с кредитни и дебитни карти, чрез онлайн банков превод и други. Щом вече имате средства в портфейла, то може да го използвате в интерентет пространството, като например да залагате в сайтовете на букмейкърите или пък да изпращате пари на хора. Едни от първите брандове, които внедрига подобни разплащания бяха Bet365, като всички методи са налични и за тези, които се регистрират от България.

+ Какви са предимствата?

Едно от предимстванва на този вид разплащателни методи е, че няма нужда да предоставяте информация за банковата си сметка на букмейкъра, тъй като доста от играчите се притесняват от това. Депозирането и тегленето на пари от акаунтите ви при букмейкърите не се начислява с някакви такси или те са минимални ако използвате този вид разплащателен метод, което е голям плюс. Също така електронните портфейли се считат за един от най-бързите и най-сигурните методи за парични транзакции при онлайн залозите.

– Какви са недостатъците?

Един от недостатъците на електронните портфейли е, че понякога има лимити на сумите, които може да използвате при транзакциите. При някои от букмейкърските компании се получава така, че ако използвате електронен портфейл, то не може да се възползвате от дадени промоции и опции за безплатни залози. Именно за това, ако сте решили, че искате да използвате този метод на разплащане, трябва внимателно да прочетете условията и правилата на букмейкъра, който сте избрали. Още един минус е, че ако създавате своя електронен портфейл и искате веднага да го използвате при залози, това няма да е възможно, защото потвърждаването на банковия ви акаунт изисква няколко дни, за да може портфейлът да проработи.

Два от най-използваните електронни портфейла са този на Skrill ( познат още като Moneybookers) и Neteller. Skrill е един от най-евтините методи за разплащане при букмейкърите що се отнася до различните такси, които се взимат при тегления и депозити. Netеller е също много популярен и обикновено ако даден букмейкър предлага като опция Skrill, то и Neteller е сред вариантите ви за разплащане.

Както видяхме, електронните портфейли са удобни при онлайн залозите, но имат и своите минуси. Въпреки всичко, те са считани за едни от най-безопасните, бързи и лесни начини за разплащане и именно за това са толкова обичани от хората, които залагат онлайн. Повече информация за начините на разплащане при едни от най-популярните букмейкъри може да откриете на сайта на nostrabet. Който и от методите да изберете, бъдете внимателни с данните, които предоставяте и винаги се запознавайте с всички условия и правила.