Един доста нашумял и широкоразпространен начин за онлайн залагане са така наречените залози на живо или live betting. Подобен тип залози вече се предоставят от почти всички по-известни букмейкъри. Както подсказва и самото име, залозите на живо дават възможност на играчите да залагат на събития, които се случват в момента. Един от най-популярните букмейкъри по отношение на залозите на живо е bet365 – при него в секцията На Живо, ще намерите освен опцията за залагане и статистики за дадената среща, които ще ви улеснят в залагането. Подробности около други букмейкъри и опциите за залози на живо и не само, може да откриете в добре написаните ревюта на сайта на silentbet.net.

Заради популярността, която набират залозите на живо, букмейкърите наблягат на развитието на тази възможност на своите уебсайтове. Спортовете, на които може да залагате, също стават все повече и повече, като най-популярни сред тях са футбол, баскетбол, тенис, голф, електронни спортове, хокей, хандбал и други. Подобни пазари се предлагат и от българските брадове като Winbet и Efbet, които често пускати бонус за подобен тип залози.

Букмейкърите се стремят и да взимат лицензи, за да имат права да излъчват на живо (така наречения live stream) някои от по-популярните мачове. Това им осигурява допълнителни посетители и съответно залози, тай като хората могат да наблюдават и следят статистики относно мачовете, които се разиграват в момента. Така шансовете за добри залози се увеличават и те съответно са по-сколнни да залагат, защото могат да правят по-достоверни прогнози за развитието на срещата.

Предимството на това да залагате на живо, е че имате доста по-ясна представа за развоя на сбитията. Ако залагате преди даден мач например, то не може да предвидите контузия на даден играч, докато наблюдавайки събитието на живо, може да повлияете на решението си залог спрямо развитието на срещата. Друг плюс на залозите на живо са коефициентите (т.нар. ODDS) – букмейкърите също трябва да следят срещата зорко, за да нагласят коефициентите си според развитието на мачовете, което често се оказва благоприятно за залагащите. Още нещо, от което може да се възползвате при залозите на живо е опцията за cash out, чрез която може да затворите залозите си преди да е свършила срещата. При някои сайтове като Betfair има и спортна Борса, на която може също да залагате на живо, като там освен Кеш-аут се предлага и ACCA-EDGE, както и Price Rush опцията.

Някои от видовете залози на живо, обаче, са базирани на чиста доза късмет и не може да ги предвидите чрез стратегии и прогнози. Това е и един от недостатъците на залозите на живо. Друг такъв е, че често залагайки на живо, сте по-склонни да се повлияете от текущите емоции и да се завлечете с повече залози, ако са губещи.

Другa опция по време на залозите на живо, освен вече споменатите cash out, статистики и live stream е тази за бърз залог. Чрез нея букмейкърът ви дава възможност да направите залога си доста по-бързо отколкото по обичайния начин.

Кои са най-добрите онлайн букмейкъри относно възможностите за залози на живо е спорна тема, но вие винаги може да направите проучване и да прецените кой е най-подходящия за вас според различни критерии. Както споменахме в началото, надежден източник на информация относно топ букмейкърски компании е сайтът на silentbet.net, където може да се запознаете от близо с предоставените ревюта и да прецените фаворитът си сред редица букмейкъри.