Как да изберете часовник, който подхожда на вашия стил?

Как да изберете часовник, който подхожда на вашия стил?

Часовникът е задължителен аксесоар за всеки уважаващ себе си мъж. Но не са малко и дамите, които оценяват и с удоволствие носят това фундаментално и функционално бижу. Часовникът може да внесе изключителен заряд във визията ви, но едновременно с това е способен и да направи на пух и прах цялостния ви стил. Последното е рискова ситуация, в която всеки може да попадне от невнимание или от липса на умение да съчетава аксесоарите един с друг, включително  с дрехите. На вас обаче подобно нещо няма да ви се случи, ако спазвате тези простички, но много полезни съвети. С насоките по-долу ще можете да изберете часовник за китката си, който изцяло приляга на вашия стил. Ето как точно да го направите. 

Първо, определете стила си 

За да намерите часовник, който да отговаря на стила ви, следва да знаете какъв е той – стилът ви. Момент, преди това дори има нещо още по-важно: трябва да разполагате с определен стил. Хаотичният начин на обличане може и да ви звучи ок в момента, но когато следва да изберете аксесоар към дрехите си, ще изпитате сериозни затруднения. Особено когато става въпрос за часовници. В тази връзка, време ви е да се самоопределите. Какви сте? Класици? Екстравагантни личности? Следващи модните тенденции? Или обичащи дизайнерските дрехи и ръчната изработка? 

Помислете кога и къде ще носите часовника си 

Защото ако ще е ежедневно и навсякъде ви трябва или нещо класическо като модел, или вариант, който приляга на всички ваши дрехи. В случай че те са прекалено разнообразни като кройка, стил и цветова гама, часовник с черна кожена каишка или такава, изработена от сребрист метал, а защо не и силиконова са най-добрите ви опции. 

Размерът има значение 

Той трябва да отговаря на вашия размер. С други думи, прекалено фините дамски китки няма как да изглеждат добре с огромен спортен часовник. От друга страна, масивни мъжки длани не се съчетават с добре с фина каишка от бежова кожа или такава в нюанс слонова кост. Нещо повече – уверете се, че часовникът ви пасва и като размер, за да ви е удобно да го носите. В противен случай какъв тогава ще е смисълът да използвате този аксесоар? В крайна сметка, освен естетично, той има и строго функционално предназначение. 

Когато говорим за стил, не става дума само за дрехи 

Всъщност, не става дума и само за външен вид. Често можем да определим стила си според начина си на живот, нашия лайфстайл. Активните личности, спортните натури и ексцентричните индивидуалисти заслужават модел от спортен тип и дори такъв, подходящ за гмуркачи. От друга страна, практичните хора, посветени на кариерата и/или семейството си, както и традиционалистите следва да носят класически часовници на известни марки и с универсална каишка. От друга страна, на любителите на лукса, романтиката и бохемския начин на живот, ще стои прекрасно часовник от благороден метал, както и колекционерски модел. 

В избора си за перфектния часовник, стилът и начинът ви на живот са от съществено значение. Разбира се, това не означава, че не трябва да обърнете и на механизма на часовника, както и на наличието на специални функции. Голяма част от тях биха ви били полезни в ежедневието и дори в работата или вашето любимо хоби. Ако искате да се сдобиете с нов часовник, но не знаете от къде, посетете Timeup.bg и изберете от разнообразието от марки.